Erdem'den '12 Eylül' Yorumu

Erdem'den '12 Eylül' Yorumu

Dr. Zeynel Abidin Erdem, Türkiye'nin 12 Eylül öncesinde Yunanistan'ın NATO'ya üye olmasını desteklemesi halinde darbe yapılmayacağı gibi Türkiye'nin 'Kenan Evren' gibi birini de tanımayacağını iddia etti ve o dönemde yaşananlarınsa dış güçlerin 'birleşik hareketi' olduğunu savundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce (TBMM) 'Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülmesinin yanında Sudan Cumhurbaşkanı Ömar Hasan El Beşir ve İspanya Kralı Juan Carlos tarafından da 'Devlet Onur Nişanı' verilen Erdem, Adana Barosu'nca 'Avukatlar Haftası' kapsamında Seyhan Oteli'nde düzenlenen; 'Türkiye'nin Jeopolitikliği ve Ortadoğu'da Neler Oluyor?' konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye'de ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Erdem, '12 Eylül Askeri Darbesi' ile ilgili olarak Ankara'dagörülen, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davayla ilgili yorumlarda da bulundu. Bugün Türkiye'nin '12 Eylül'ü konuştuğunu vurgulayan Erdem, 'O dönemde üniversitede öğretim üyesiydim ve bir çok şeye şahit oldum. Beyler, 12 Eylül Türkiye'nin işi değil. 12 Eylül, sizin kanınızı, vicdanınızı, canınızı sömüren, toplumların organize ettiği birleşik harekettir. 12 Eylül'den önce Türkiye eğer Yunanistan'ın NATO üyeliğiyle ilgili olarak çıkıp; 'Arkadaşlar kavga etmeyin biz Yunanistan'ı NATO'ya alıyoruz. İtiraz da etmeyeceğiz. Biz zaten uslu çocuğuz' diyip ortaya çıkması halinde inanın banaTürkiye'de ne ülke hareketi, ne 'Dev-Yol', ne 'Dev-Sol', ne de başka bir hareket olmayacaktı. Hiçbir eve ateş düşmeyecek ve şehitlerimiz de olmayacaktı. Huzursuzluk olmayacağı gibi Kenan Evren diye bir adamı da hiç tanımayacaktık ' dedi.

'12 Eylül Askeri Darbesi' için şartların planlı bir şekilde yerine getirildiğini ve adeta Türkiye'nin diz çöktürüldüğü yorumunda bulunan Erdem, konuşmasını da şöyle sürdürdü; 'Bugün gelinen noktadaysa daha kapsamlı, çok daha ciddi ve büyük bir coğrafya değişimine gidiliyor. Bu coğrafya değişikliği peki ne getirecek? Elbette ki, Ortadoğu'nun sonunu getirecek. '

Erdem, tüm bu iddialarına Kuzey Irak'ta yaşananları örnek gösterdi ve ardından da bölgede Suriye ile Irak'ın kuzeyi, İran'ın güneyinde kalanbelirli bölümlerinin birleştirilip, yeni bir devlet kurulmak istendiğini iddia etti.

Erdem, kurulacak bu yeni devlet ile de Türkiye'nin varlığının inkar edilmesine yönelik bir çaba içinde olunduğunu da sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile