Erdemli'de Yaralar Sarılıyor

Erdemli'de Yaralar Sarılıyor

İçel’in Erdemli ilçesinde yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya başlandı. Belediye ekipleri bir taraftan temizlik, bir taraftan teknik çalışmalar yaparken bir taraftan da afette mağdur olan vatandaşlara yardım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Erdemli’de önceki gün yağan yoğun yağmur, ilçede sel afetine sebep olmuştu. Metrekare başına düşen 146,6 kilogramlık yağış miktarıyla, İçel’in en çok yağış alan bölgesi olan Erdemli’de yaşanan sel felaketi, belediyenin zamanında aldığı tedbirlerle az zararla atlatıldı.

Erdemli Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, özellikle selin yoğun olduğu noktalarda hummalı bir temizlik atağı başlatarak kenti temizlemeye başladılar. Sel suları ile şehre gelen çamur, ot ve benzeri çöplerin temizlenmesi için ekiplerin hafta sonu ve gece gündüz çalıştığı bildirildi.

İlçede Devlet Su İşleri Müdürlüğünün görev sahası ve sorumluluğunda olan derelerle ilgili çalışma başlatan Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, tıkanan menfezleri açma ve taşkınların olduğu yerlerde büz atma ve genişletme çalışmaları yaptığı ifade edildi. Sorunlu olan yerlerde yoğun bir çalışma atağı başlatılırken, selin tahrip ettiği yol ve geçiş güzergahlarında da bakım, onarım hizmetinin sürdüğü belirtildi. Belediyeden yapılan açıklamalarda, sorunlu olan yerlerle ilgili hem Karayollarına hem de Devlet Su İşlerine defalarca yazı yazıldığı, bu yazıların bazılarına cevap verilmediği, bazılarına da olumsuz cevap verildiği ifade edildi.

Belediye Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçede afetten zarar gören tüm parklarda hummalı bir çalışma başlattı. Bir taraftan parkların temizliğini yapan ekipler bir taraftan da bakım, onarım çalışmalarını sürdürüyor. Erdemli Belediyesinin son projelerinde birisi olarak göze çarpan ve sosyal yardım projesi olarak hayata geçirilen Limon Çiçeği ekipleri, afetten zarar gören ev ve işyerlerinin hasar tespit çalışmalarını tamamlayarak, mağdur olan ailelere düzenli olarak sıcak çorba ve yemek dağıttı.

Ekipler diğer yandan ailelerin zarar gören ev eşyalarını da yenileyerek yardımlarını sürdürüyor. Özellikle yatak, yorgan, battaniye, soba ve çekyat gibi birincil öncelikli yardımların yapıldığı kaydedilirken, yardımların kesintisiz bir şekilde süreceğinin altı çizildi.

Sel afetin başladığı ilk saatlerden itibaren gece gündüz vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bir taraftan da çalışma yerlerini denetleyerek vatandaşının yanında oluyor.

Yağan yağmur miktarının çok fazla olduğuna dikkat çeken Tollu, buna rağmen belediyenin yıllardır aldığı tedbirlerin, bu afetin sonuçlarının büyümesinin önüne geçtiğini vurguladı. Ekiplerin gece gündüz çalıştıklarını belirten Tollu, bundan sonra da çalışmaların her anlamda süreceğini ifade etti.

Tollu, tüm kurumların Erdemli için ellerini taşın altına sokması gerektiğini ifade ederek, kendileriyle birlikte afet boyunca hummalı çalışmalar sergileyen Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekiplerine de teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile