Erden'den Güzeloğlu'na Ziyaret

Erden'den Güzeloğlu'na Ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Zalihe Erden, Mersin'in KKTC için her zaman ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, kardeşlik duygularının kentte daha yoğun ve güçlü hissedildiğini söyledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Zalihe Erden, Mersin'in KKTC için her zaman ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, kardeşlik duygularının kentte daha yoğun ve güçlü hissedildiğini söyledi.
Oya Tuncalı'nın emekli olmasıyla birlikte boşalan KKTC Mersin Başkonsolosluğu görevine atanan Zalihe Erden, ilk resmi ziyaretini Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu'na gerçekleştirdi. Güzeloğlu'nu makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulunan Erden, Mersin'in KKTC açısından oldukça önemli bir kent olduğunun altını çizerek, 1974 yılında gerçekleştirilen 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın çıkış noktasının da Mersin olduğunu hatırlattı. Erden, "Mersin'de kardeşlik duygusu bir o kadar daha güçlü hissediliyor. Bunu geldiğim günden hissetmeye başladım. Geçmişteki ilişkilerin daha da gelişerek devam edeceğine inanıyorum. Gururluyum ve bunu sizinle paylaşmak istedim" dedi.
Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Güzeloğlu da, KKTC'yi 'kardeş ülke' diye yorumladı ve böylesine önemli bir ülkenin Mersin'de konsolosluğunun olmasını da önemsediklerini dile getirdi. Güzeloğlu, "Kentimiz adına bunu değerli görüyoruz. Çünkü özellikle Mersin'in, 1974 Barış Harekatı'ndan bu yana Türkiye'de Kıbrıs'a dönük süreçteki tarihi yerinin ve karşılıklı ilişkilerdeki o çok önemli konumunun sizlerin varlığıyla daha da güçlendiğine inanıyoruz" diye konuştu. Geçmiş dönemlerde ortaya konulan çabaların, karşılıklı ilişkilerin gelişmesine dönük katkıların daha da gelişeceğine inandığını vurgulayan Güzeloğlu, yeni görevi nedeniyle de Erden'e başarı dileğinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile