Erdogan, AK Parti Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (1)

'Gezi olaylarindaki amaç neyse ekonomimize yönelik saldirilardaki amaç da odur. Çukur eylemlerindeki niyet neyse kur, faiz, enflasyon üçgeni üzerinden kurulan oyun da aynidir. 15 Temmuz darbe girisiminin gerisindeki sinsi gayeyle ekonomimizi krize sokma planlarindaki hedef aynidir' 'Önümüzdeki hafta 5'inci yil dönümüne ulasacagimiz 15 Temmuz darbe girisimi, FETÖ eliyle gerçeklestirilen ama arkasinda çok daha genis bir sebekenin bulundugu, tarihimizin en büyük ihanet kalkismalarindan biridir' 'Girdigimiz her seçimde sadece ve sadece milletimize güvendik, milletimizden destek bekledik. Sirtini karanlik mahfillere dayayarak efelenenler, sandikta dersini alirken, milletimiz bizi hep iktidarda tutarak, itimadini gösterdi'

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "Gezi olaylarindaki amaç neyse ekonomimize yönelik saldirilardaki amaç da odur. Çukur eylemlerindeki niyet neyse kur, faiz, enflasyon üçgeni üzerinden kurulan oyun da aynidir. 15 Temmuz darbe girisiminin gerisindeki sinsi gayeyle ekonomimizi krize sokma planlarindaki hedef aynidir." dedi.

Erdogan, parti genel merkezinde düzenlenen "AK Parti Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi"na katildi.

Buradaki konusmasinda, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 9 Temmuz 2018'de yemin ederek yeni yönetim sisteminin ilk cumhurbaskanligi görevine basladigini animsatan Erdogan, 3'üncü yili geride biraktigini, önümüzdeki ay sonunda da dogrudan milletin oyuyla cumhurbaskani seçilisinin 7'nci yilini tamamlayacagini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan, agustos ayinin da AK Parti'nin kurulusunun 20'nci yil dönümü oldugunu hatirlatarak, "Buradan bir kez daha 24 Haziran 2018 seçimlerinde yurt içinde ve yurt disinda sandikta sahsima teveccüh gösteren 26 milyon 325 bin vatandasimin her birine sükranlarimi sunuyorum." ifadesini kullandi.

- "Milletimiz, bize de yeri geldiginde cani pahasina sahip çikmistir"

Ayni seçimlerde sandiga giderek oyunu kullanan 59 milyon 355 bin vatandasin her birine de demokrasiye ve milli iradenin üstünlügüne olan bagliliklari sebebiyle tesekkür eden Erdogan, "Türkiye'nin, vesayetin ve darbecilerin üstünü örtmek için gösterdigi tüm çabalarina ragmen gücü ve büyüklügü iste buradadir. Sartlar ne olursa olsun demokrasiyi isletme, ülkesine, özgürlügüne ve gelecegine sahip çikma iradesini ortaya koyan milletimiz, seçimleri bir murakabe ve muhasebe vesilesi olarak degerlendirmektedir. Rahmetli Menderes'ten beri kendi degerlerine saygili, hayallerini gerçeklestirmek için çalisan herkesin yaninda yer alan milletimiz, bize de yeri geldiginde cani pahasina sahip çikmistir." degerlendirmesinde bulundu.

Erdogan, AK Parti'yi kurarken "Bu parti milletin partisidir", iktidara geldiklerinde de "Milletimiz ne istiyorsa, ne bekliyorsa onu yapacagiz" dediklerini hatirlatarak, söyle devam etti:

"Girdigimiz her seçimde sadece ve sadece milletimize güvendik, milletimizden destek bekledik. Sirtini karanlik mahfillere dayayarak efelenenler, sandikta dersini alirken, milletimiz bizi hep iktidarda tutarak, itimadini gösterdi. Özellikle son 8 yildir ülkemizle birlikte partimizin ve sahsimizin da yasadigi kesintisiz saldiri sürecinden, milletimizden aldigimiz güç ve destek sayesinde dimdik çikmayi basardik. Hatirlarsaniz, fitili ilk Gezi olaylariyla ateslediler. Batili medya kuruluslarinin gece gündüz canli yayin yaptigi, ayaküstü bin yalanin ayni anda söylendigi olaylari hatirliyorsunuz degil mi? Güya 'agaç' diyerek, güya 'çevre' diyerek yola çiktilar, sonra isi ülkemizin tüm kalkinma projelerinin durdurulmasi, istiklalini ve istikbalini temsil eden milli politikalarindan vazgeçilmesi talebine kadar götürdüler."

- "Teröristleri açtiklari kuyulara gömdük"

Cumhurbaskani Erdogan, buradaki oyunu gördüklerini ve kararli bir durus sergileyerek tuzagi bozduklarini dile getirerek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ardindan FETÖ'nün emniyet ve yargi içindeki militanlari üzerinden 17/25 Aralik kumpasini devreye soktular. Montajlarin, iftiralarin, yalanlarin havada uçustugu bu kumpasi da milletimizle birlikte hamdolsun bosa çikardik. CHP'nin borazanligini yaptigi bu süreci, mahalli seçimleri ve cumhurbaskanligi seçimlerini gölgelemek için kullanmaya çalistilar. Bunun için çevirmedikleri firildak kalmadi ama milletimizin dirayeti ve kararliligi sayesinde her iki seçimde de hüsrana ugradilar. Sonra PKK sahne aldi. Bazi il ve ilçelerimizde çukurlar kazarak, masum insanlari canli kalkan olarak kullanarak, kendilerince bir senaryoyu uygulamaya koydular. Yine milletimizle omuz omuza vererek, kahraman polislerimizin, jandarmalarimizin ve askerlerimizin fedakarca mücadelesiyle teröristleri açtiklari kuyulara gömdük."

- "15 Temmuz darbe girisimi, tarihimizin en büyük ihanet kalkismalarindan biridir"

"Sinirlarimiz içinde basaramadiklari tezgahi bu defa sinirlarimizin ötesinden kurmaya kalktilar" ifadesini kullanan Erdogan, sunlari kaydetti:

"Ardi ardina gerçeklestirdigimiz harekatlarimizla DEAS'indan PKK/PYD'sine kadar tüm teröristlerin tepesine bulunduklari yerlerde bindik ve sinirlarimizi güvenli hale getirdik. Önümüzdeki hafta 5'inci yil dönümüne ulasacagimiz 15 Temmuz darbe girisimi, FETÖ eliyle gerçeklestirilen ama arkasinda çok daha genis bir sebekenin bulundugu, tarihimizin en büyük ihanet kalkismalarindan biridir. Milletimizle beraber darbecilere gögsümüzü siper ederek bu alçak kalkismayi sabahin ilk isiklariyla birlikte akamete ugrattik. Bu vesileyle çukur eylemlerinde, sinir ötesi harekatlarimizda, sinir içindeki operasyonlarda, 15 Temmuz'da sehit olan güvenlik güçlerimize, askerlerimize, vatandaslarimiza, dostlarimiza Allah'tan rahmet diliyorum."

"Sehitler tepesi bos degil, topragini kahramanlar bekliyor. Ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor" dizelerini aktaran Erdogan, "Milletimiz, son 8 yildir yasadigimiz her hadisede 85 milyon tek yürek, tek bilek olarak bayragimizi dalgalandiran iste o beklenen rüzgari estirmistir. Hep söyledigim gibi; Rabb'ime beni böyle bir milletin mensubu olarak dünyaya getirdigi, böyle bir dönemde ülkemin basinda olma serefi bahsettigi için ne kadar hamdetsem azdir." dedi.

- "Saldirilara karsi hazirligimizi önceden yapmistik"

Türkiye'ye diz çöktürme, milleti pes ettirme ve karanlik senaryolari hayata geçirme gayretlerinin bu kutlu mücadelelere ragmen sona ermedigine dikkati çeken Erdogan, sunlari paylasti:

"Terör örgütlerini kullanarak kan dökmek suretiyle Türkiye'yi rayindan çikartmayi basaramayanlar, bu defa daha sinsi yol ve yöntemlere yöneldiler. Yeni hedef ekonomimizdi. Gece yarisi operasyonlariyla döviz kurunu harekete geçirerek kur üzerinden faizleri ve enflasyonu yükselterek, ülkemizi ekonomik krizlerin altinda ezmek için defalarca ataga kalktilar. Biz, yurt disindaki altinlarimizin tamamini ülkemize getirmek ve döviz rezervlerimizi güçlendirmek suretiyle bu saldirilara karsi hazirligimizi önceden yapmistik. Aldigimiz ilave tedbirler, kurdugumuz dengeleyici mekanizmalar ve uyguladigimiz güçlü ekonomi politikasi sayesinde hamdolsun bu süreci de en az hasarla atlattik.

Elbette sikintilar yasadik, yasiyoruz ama hedeflenen sonuçlarla bu sikintilar arasinda daglar kadar fark vardir. Buradan bir kez daha ifade ediyorum Gezi olaylarindaki amaç neyse ekonomimize yönelik saldirilarda ki amaç da odur. Çukur eylemlerindeki niyet neyse kur, faiz, enflasyon üçgeni üzerinden kurulan oyun da aynidir. 15 Temmuz darbe girisiminin gerisindeki sinsi gayeyle ekonomimizi krize sokma planlarindaki hedef aynidir. Biz de diger saldirilara ve tuzaklara hangi karsiligi vermissek ekonomide de ayni mukabeleyi ortaya koyduk. Salgin dönemi, bize bu tuzaklari kuranlarin, aslinda ne kadar kirilgan ekonomik, siyasi, sosyal bir yapiya sahip olduklarini açikça göstermistir."

(Sürecek)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile