Erdogan, AK Parti Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (2)

'Dünyanin en güçlü ülkeleri arasina girmek için 2023 virajini kazasiz belasiz dönmemiz gerekiyor. Bu bakimdan 2023 seçimleri çok önemli hale gelmistir' 'Seçimlere kadar önümüzde yaklasik 2 yillik vakit var. Sizlerden bu vaktin her gününü, her anini en verimli, en etkili, en dolu sekilde degerlendirmenizi istiyorum' 'Önümüzdeki dönemde salginin küresel düzeydeki seyrine, ekonomideki gelismelere ve diger hususlara bakarak milletimiz için ilave destek adimlari atabiliriz' 'Istikametini kaybetmis, avara kasnak gibi dolasanlara bu memleketi teslim edemeyiz' '2023'e eger kararli bir sekilde hazirlanacaksak. Bizim için surada son iki durak var, çok önemli. Bu 2021'dir, 2022'dir. 2023 tamamen seçim yilidir'

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "Dünyanin en güçlü ülkeleri arasina girmek için 2023 virajini kazasiz belasiz dönmemiz gerekiyor. Bu bakimdan 2023 seçimleri çok önemli hale gelmistir." dedi.

Erdogan, parti genel merkezinde düzenlenen "AK Parti Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi"nda konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, salgin döneminde gelismis ülkeler dahi bocalarken, Türkiye'nin uygulanan dogru, kararli, hizli, etkin saglik, gida ve kamu güvenligi yönetimiyle herkesten ayristigini söyledi.

Devletin tüm imkanlarini milletin emrine vererek en az magduriyet ve en çok kazançla bu sürecin geride kalmasini sagladiklarini vurgulayan Erdogan, ekonomide de yatirim, üretim, istihdam, ihracat, büyüme odakli destek ve tesvik politikalariyla herkesten daha ileri bir seviyeye ulasildigini kaydetti.

Kabine toplantisinin ardindan yapilan kapsamli ekonomi degerlendirmesinde bu hususa iliskin tüm verileri milletle paylastiklarini belirten Erdogan, "Iktidarimizi 'insani yasat ki devlet yasasin' anlayisi üzerine bina etmis bir parti olarak elbette önce vatandaslarimizin huzurunu, güvenligini, refahini saglamak mecburiyetindeyiz. Bunun için önümüzdeki dönemde salginin küresel düzeydeki seyrine, ekonomideki gelismelere ve diger hususlara bakarak, milletimiz için ilave destek adimlari da atabiliriz." degerlendirmesinde bulundu.

Fevkalade dönemlerin fevkalade tedbirler gerektirdigi hakikatini akillarindan çikarmadiklarinin altini çizen Erdogan, bu anlayisla ülkeyi hedeflerinden koparmayacak ve halkin gelecegine umutla bakmasini saglayacak yeni politikalar gelistirmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Erdogan, "Milletimiz özellikle de gençlerimize sesleniyorum müsterih olun, bu ülkedeki hiçbir birey, hiçbir insanimiz sahipsiz degildir." ifadesini kullandi.

- "Niyetlerini gizleme geregi dahi duymuyorlar"

Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2023 hedefleri, 2053 vizyonu ve 19 yillik emegin ürünü güçlü altyapisi, bölgesel ve küresel liderlik konumuyla son bir asirdaki en güçlü yürüyüsünü gerçeklestirdigini belirtti.

Allah'in yardimi ve milletin destegiyle bu yürüyüsü mutlaka zaferle neticelendireceklerine inandigini dile getiren Erdogan, söyle devam etti:

"Dünyanin siyasi, diplomatik, ekonomik ve askeri olarak en güçlü ülkeleri arasina girmek için önümüzdeki 2023 virajini kazasiz, belasiz dönmemiz gerekiyor. Bu bakimdan 2023 seçimleri çok önemli hale gelmistir. Nitekim karsimizdakiler de bu durumun farkindalar ve tüm güçleriyle 2023 için hazirlaniyorlar. Bunca zamandir Türkiye'ye diz çöktürememenin öfkesi içinde olanlar, önümüzdeki seçimlerle ilgili niyetlerini gizleme geregi dahi duymuyorlar. Terör örgütlerinden asirlik acilara, ekonomik tetikçilikten gizli ambargolara kadar her konuyu kullananlar, seçimler için muhalefete de açik çek vermis gözüküyorlar. Muhalefetin giderek pervasizlasan, çirkinlesen, özellikle arsizlasan, buram buram kin ve nefret kokan üslubu, aslinda 2023 ile ilgili telaslarini da ele veriyor. Milletimizin geçmisini çok iyi bildigi için ülke yönetiminden israrla uzak tuttugu bu fasist zihniyet, bu karanlik projenin sözcülügüne soyunmustur."

- "Freni patlamis kamyon gibi yokus asagi gidiyorlar"

Bu kesimin aktörlerinin, PKK'dan FETÖ'ye tüm terör örgütlerinin, Avrupa'dan Amerika'ya kadar her yerdeki yeminli Türkiye düsmanlarinin destegine layik olmak için canhiras bir ugras içinde oldugunu ifade eden Erdogan, su görüsleri paylasti:

"Kurduklari yalan ve iftira dünyasini tek hakikat gibi herkese dayatmaya çalisiyorlar. Yalani ne kadar büyük söylerlerse inandirmasinin da o kadar kolay olacagi telkinine öylesine iman etmis durumdalar ki freni patlamis kamyon gibi yokus asagi gidiyorlar. Varsin gitsinler, eninde sonunda hak ve hakikat duvarina çarparak, kendilerine gelecekler.

Bizim güç ve destek kaynagimiz da eser ve hizmet siyasetimizin muhatabi da milletimizdir. AK Parti teskilatlari olarak milletimizle gönül bagimizi güçlü tuttugumuz müddetçe bunlarin yalan, iftira, inkar, çarpitma siyaseti ülkemizde kök salamaz, karsilik bulamaz."

- "Basarmak disinda bir alternatifimiz yoktur"

Erdogan, "Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderinin bütünlestigi" ifadesinin siradan bir siyasi argüman degil, hakiki bir tespit oldugunu söyledi.

Çok partili siyasi hayata geçisle birlikte geriye dogru bir asirlik kayiplarini telafi etme firsati yakalayan Türkiye'nin, bu tarihi hamlesinin ardi ardina gelen darbelerle durduruldugunu, yeniden demokratik ve ekonomik geri kalmisliga mahkum edildigini belirten Erdogan, 8. Cumhurbaskani Turgut Özal'in, ülkeye çag atlattirmak için baslattigi büyük atilimin önünün de ardindan gelen koalisyonlu yillar, terör ve darbe tehditleriyle bir kez daha kesildigini, AK Parti'nin bu tarihi görevi tamamlamanin sorumlulugunu üstlendigini vurguladi.

Cumhurbaskani Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"2023 seçimleri de bu büyük medeniyet ve tarih mücadelesinin çagimizdaki zirvesinden önceki son duragidir. Seçimlere kadar önümüzde yaklasik 2 yillik bir vakit var. Sizlerden bu vaktin her gününü, her anini en verimli, en etkili, en dolu sekilde degerlendirmenizi istiyorum. Büyük kongresini yapmis, il, ilçe, belde teskilatlarini genel merkez yönetimine oturtmus bir parti olarak artik önümüzde beklemeyi gerektirecek hiçbir ajanda kalmadi.

Milletimize ve özellikle de gelecek nesillere yogun bir vebalin altindayiz. Burada hassasiyetimiz çok önemli. Çalismak, daha çok çalismak ve sonunda basarmak disinda bir alternatifimiz yoktur. AK Parti teskilatlari yaninda Meclis'te Cumhur Ittifaki, hükümette Cumhurbaskani Kabinesi olarak bu imtihandan da alnimizin akiyla çikacagimiza inaniyorum."

- "Meclis'in ara vermesiyle birlikte hepimiz arazide, meydanlarda olacagiz"

Bugün il baskanlari, ilçe baskanlari, kadin kollari ve gençlik kollari baskanlarinin bir arada oldugunu animsatan Erdogan, sunlari kaydetti:

"Bir sey hatirlatacagim, burada kabine üyelerimiz var, yardimcilari var, milletvekillerimiz var. Meclis ara veriyor. Meclis'in ara vermesiyle birlikte hepimiz arazide olacagiz, meydanlarda olacagiz. Sunu özellikle hatirlatacagim, arazide yapacagimiz çalismalarin raporlarini genel merkeze kesinlikle raporlayacagiz. Grup baskanvekilligine, vekillerine raporlayacagiz. Hangi arkadaslarimiz ne kadar çalisma yapti, nasil çalisma yapti, hangi ilimizin durumu nedir, ne degildir bunlari sizlerden alacagiz. Yoksa bir turistik seyahat olarak illerimize gideceksek nafile. 2023'e eger kararli bir sekilde hazirlanacaksak, bizim için surada son iki durak var, çok önemli. Bu 2021'dir, 2022'dir. 2023 tamamen seçim yilidir. Bu çalismayla birlikte biz, istikametini kaybetmis, avara kasnak gibi dolasanlara bu memleketi teslim edemeyiz.

Bir de neler söyledigini görüyorsunuz. Neymis, gelince uçaklari satacakmis. Yahu senden öncekiler de bunlari söyledi. Bir defa devlet yönetmenin ne anlama geldiginden senin haberin yok. Yani uçaklari sattigin zaman devleti yönetmis mi oluyorsun? Dünyayi dolasacaksin, neyle? Tarifeli uçaklarla mi? Yaris edeceksin, neyle? Tarifeli uçaklarla mi? Trene binersin, otobüslerle beraber seyahat edersin ve ondan sonra da 'Ben muasir medeniyetler seviyesinin üstüne çikacagim' dersin. Atatürkçüsün ya. Anlamaz, ama iyi bir vergi memuru oldugunu söylüyor. Oradan topladigi paralarla tarifeli uçaga binecekmis. Hayirlisi olsun. Sen bu kafayla daha çok gidersin."

Millet Ittifaki'nin diger üyelerinin de farkli olmadigini söyleyen Erdogan, "Ayni. Bunlardan bir sey olmaz. Biz, simdi bir sey getiren var filan demiyoruz ama esegi saglam kaziga bagla ki ondan sonra Allah'a emanet edelim. Onun için de tedbirleri almamiz lazim. Simdi Meclis ara veriyor. Dolayisiyla kapi kapi dolasmak mecburiyetindeyiz. Ana kademe, kadin kollari, gençlik kollari hep birlikte. Kabine üyelerimiz, milletvekili arkadaslarimiz, bakan yardimcilarimiz hep birlikte çalisacagiz. Durmak yok, yola devam." dedi.

Toplantida, Diyarbakir'in Dicle Belediye Baskani Felat Aygören ile Giresun'un Dereli ilçesi Yavuzkemal Belde Belediye Baskani Adem Önal, AK Parti'ye katildi.

(Bitti)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile