Erdogan, AK Parti TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (2)

Erdogan, AK Parti TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (2)

'(Lagim çukuru) diye ifade edilen iftiralarin ve onlari ortaya atan mahfilerin pesinden gitmek, ancak kendini oraya layik görenlerin isidir' 'Milletten umutlarini kesenler, girtlaklarina kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemis olacak ki simdi de suç örgütlerine bel baglamis durumdalar' 'Bugün dünyada ülkemize uluslararasi alanda iftira atan, suç yamamaya çalisan kesimlere baktigimizda, arkalarinda üçdört örgütün bulundugunu görürüz' 'Türkiye’de bugüne kadar tek parti fasizmiyle de vesayet ve darbe heveslileriyle de terör örgütleri ve organize suç sebekeleriyle de gögüs gögüse mücadele eden yegane parti biziz'.

Türkiye Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "(Lagim çukuru) diye ifade edilen iftiralarin ve onlari ortaya atan mahfilerin pesinden gitmek, ancak kendini oraya layik görenlerin isidir." dedi.

Erdogan, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, dün "lagim çukuru" diye ifade ettigi birtakim iddialari, Meclis kürsüsünden tekrarladigini belirtti.

Ayni kürsünün, PKK terör örgütünün güdümündeki partinin savunma zemini haline de dönüstürüldügünü, geçmiste FETÖ'nün kumpas projelerine de pervasizca alet edildigini kaydeden Erdogan, söyle devam etti:

"Ayni kürsü nice yalanin, iftiranin, bühtanin, çarpitmanin mecrasi olarak da kullanildi. 'Lagim çukuru' diye ifade edilen iftiralarin ve onlari ortaya atan mahfilerin pesinden gitmek, ancak kendini oraya layik görenlerin isidir. Milletten umutlarini kesenler, girtlaklarina kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemis olacak ki simdi de suç örgütlerine bel baglamis durumdalar. Onurlu insanlarin basvurdugu istifa diye bir müessese vardir. Girdigi her seçimde, 'su kadar oy alamazsam birakim' diyen ama her defasinda onurunu ayaklar altina alip, arsizca koltugunda oturmaya devam edenler, önce aynanin karsisina geçip bunu kendilerine söylemelidir. Türkiye'de hiç kimsenin, bu haysiyet fukaralarindan onur ve haysiyet dersi almaya da ihtiyaci yoktur."

- "Yaptigimiz hizmetlerin sahidi milletimizin ta kendisidir"

Erdogan, ülkeye yaptiklari hizmetlerin sahidinin, bizzat millet oldugunu dile getirerek, "Artik 75 yilini geride biraktigimiz çok partili siyasi hayatimizin armagani olan milli iradenin üstünlügü, demokrasi, sandik gibi kazanimlar, darbelerin yol açtigi kesintilere ragmen ülkemizi en üst lige tasimistir." diye konustu.

Bu basarida en büyük pay sahibinin de Türkiye'nin son 19 yilina damgasini vuran AK Parti oldugunu belirten Erdogan, sadece parti degil, ülke ve millet olarak da hiçbir zaman, meseleleri konusmak, tartismak ve çözümler üretmek için baskalarinin dayatmasina itibar etmediklerini bildirdi.

Erdogan, yollarini, karanlik mahfillerin kirli senaryolarina göre de belirlemediklerini dile getirerek tek pusulalarinin, aziz millet, milletin ihtiyaçlari, beklentileri, talepleri oldugunu söyledi.

-"2023'te bir kez daha göreceklerdir"

Cumhurbaskani Erdogan, söyle devam etti:

"Biz demokrasiyi, hukuku, adaleti birileri bize dayattigi için degil, milletimiz bunlara layik oldugu için en üst seviyede tesis etmenin gayreti içinde olduk. Biz 81 vilayetimizin her karisina damgasini vuran eserlerimizi, yatirimlarimizi, projelerimizi, hizmetlerimizi, birileri mecbur kildigi için degil, milletimiz bunlara layik oldugu için hayata geçirdik. Biz terör örgütleriyle, suç örgütleriyle mücadelemizi, sinirlarimiza yönelen tehditleri, egemenligimizi hedef alan saldirilari, birilerinin yardimiyla degil, milletimizle birlikte gögüsledik ve akamete ugrattik. Hal böyleyken, AK Parti’yi israrla kirli senaryolarin içine yerlestirme gayretlerini kabul etmemiz mümkün degildir. Türkiye'de bugüne kadar tek parti fasizmiyle de vesayet ve darbe heveslileriyle de terör örgütleri ve organize suç sebekeleriyle de gögüs gögüse mücadele eden yegane parti biziz. Yarin da bu mücadeleyi sürdürebilecek tertemiz sicile, yeterli donanima, gereken azim ve kararliliga sahip tek parti yine biziz. Kendi kirli geçmislerini bizi karalayarak örtebileceklerini sananlar, bu ülkenin sosyal medya mecralari üzerinden degil, demokratik mekanizmalarla yönetildigini, 2023’te bir kez daha göreceklerdir."

-"Kisisel ikbal ugruna hoyratça tekrarlayan bir kisim siyasetçiler..."

"Bugün dünyada, ülkemize uluslararasi alanda iftira atan, suç yamamaya çalisan kesimlere baktigimizda, arkalarinda üç-dört örgütün bulundugunu görürüz." diyen Erdogan, bunlardan birinin, bölücü terör örgütü PKK ve onun siyasi veya sivil görünümlü uzantilari oldugunu ifade etti.

Erdogan, bir digerinin tüm unsurlari ve imkanlariyla FETÖ terör örgütü olduguna isaret ederek, "Ülkemize yönelik kampanyalarin bir baska önemli destekçisi, eskiden beri batidaki eli kanli Ermeni örgütlerinin artigi kuruluslardir. Simdi bunlara bir de organize suç örgütleri mensuplarini eklediler. Esasen, bir bakima bu yapilarin hepsi de ayni kaynaklardan beslenmekte, ayni eller tarafindan yönlendirilmektedir. Tabii, tüm bu malzemeleri, kisisel ikbal ugruna hoyratça tekrarlayan bir kisim siyasetçileri de bu listeye eklememiz gerekiyor." ifadesini kullandi.

-"Onlarla kaybedecek vaktimiz yok, yapacak isimiz çok"

Geçmiste, çesitli suç çeteleri mensuplarinin, su veya bu siyasi sahsiyete, kurulusa yönelik ithamlarda bulundugunda, ne dediklerine dönüp bakmadiklarini anlatan Erdogan, su degerlendirmelerde bulundu:

"Buna karsilik, FETÖ'den PKK'ya, simdi de organize suç örgütlerine kadar tüm yeminli millet düsmanlarinin malzemelerini ülke gündemine ve özellikle de Meclis kürsüsüne tasimakta israr edenleri gördükçe, ülkemiz adina üzülüyoruz. Biz ülkemize ve milletimize dair her meseleyi, tüm taraflariyla kamuoyu önünde oturur, konusur, tartisir, degerlendiririz. Ama bunu asla terör örgütleri veya suç örgütleri mensuplari üzerinden yapmayiz. Onlarla kaybedecek vaktimiz yok, yapacak isimiz çok.

Türkiye'nin gelecegi adina en küçük bir projelerini, programlarini, gayretlerini, hatta hayallerini duymadiklarimizin, örgütler üzerinden tedavüle sokulan senaryolarin üzerine baliklama atlamalarinin takdirini milletimize birakiyoruz. Tekrar ederek söylüyorum, bizim bugüne kadar ülkemiz ve milletimiz için yaptiklarimiz ortadadir, bundan sonra yapacaklarimizi da her platformda dile getiriyoruz."

- "Nankörlük, parayla degil"

Erdogan, geçen hafta, Karadeniz’de kesfedilen yeni bir gaz rezervinin müjdesini milletle paylastiklarini animsatarak, ayni sekilde yenilenebilir enerjiden petrole ve nükleer güce kadar her alanda esi benzeri görülmemis gelismelere imza attiklarini belirtti.

Bir taraftan da ayni gün Filyos Limani ile Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camisi'nin açilislarini yaptiklarina dikkati çeken Erdogan, sunlari kaydetti:

"Bütün bunlar milletimizle hemhal olmanin birer eseridir. Esek ölür kalir semeri, insan ölür kalir eseri. Bakiyorsunuz, sözde siyasi parti genel baskani olarak çikip konusanlara, durmadan hep iftira... Neymis, millet açmis. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolasanlari, buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa bütün bu sürecin içerisinde, bütün imkanlarimizi seferber ederek bunlari yaptik. Isçilerimize, esnafimiza yaptik, yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda en ufak bir aksama söz konusu degil. Yapilandirmaysa bütün yapilandirmalari yapiyoruz. Ama nankörlük, biliyorsunuz parayla degil. Onlar yine nankörlüge devam ediyorlar. Varsin devam etsinler.

Iste daha yeni hububat fiyatlarini, çay fiyatlarini açikladik; simdi findik fiyatlarini açiklayacagiz. Milletimizden gayet güzel haberler aliyoruz ama bunlar çikmis, 'Millet aç' diyor. Ben Rizeliyim ve Rize'deki çay müstahsilinin davranisini iyi bilirim. Ayni sekilde Trakya'dan oradaki üreticilerin, bu noktada çeltik üreticisinin yaklasiminin ne oldugunu da gayet iyi biliyorum. Ama bunlardan bihaber olanlar, kalkip da çeltik üreticisi ne üretir, bunu diyemez ki, bundan anlamaz ki. Çeltik üreticine ne verilmis sorsak inanin bunu da bilmezler. Bizler bütün bunlari, oradaki kooperatiflerin yöneticileriyle de görüserek adimlarimizi yaptik. Hububatta, çayda ayni sekilde adim attik, atmaya da devam edecegiz."

(Sürecek)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile