Erdoğan bedelli askerlikte son sözü söyledi

Erdoğan bedelli askerlikte son sözü söyledi

Başbakan Erdoğan "bedelli askerlik" tartışmalarını bitirdi. Böyle bir çalışmanın olmadığını açıkladı. Erdoğan, Güney Kore ziyareti öncesinde "Bedelli askerlik yok" dedi ama sözleşmeli er modeli üzerinde çalışmanın sürdüğünü söyledi.

Başbakan Erdoğan "bedelli askerlik" tartışmalarını bitirdi. Böyle bir çalışmanın olmadığını açıkladı. Erdoğan, Güney Kore ziyareti öncesinde "Bedelli askerlik yok" dedi ama sözleşmeli er modeli üzerinde çalışmanın sürdüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan, son sözü söyledi. Bir süredir tartışılan bedelli askerliğin gündemde olmadığını açıkladı.

Bedelli askerliğin, yurt dışında çalışanlara tanınan dövizli askerlik hakkıyla da karıştırılmamasını istedi.

Başbakan sözleşmeli er uygulamasıyla ilgili de Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yaptığı açıklamalara işaret etti; "Bakanımızın yaptığı açıklamalar, bunlar şu anda bu görüşmelerin içinde yer alan konulardır, doğrudur" dedi.

Başbakan'ın da doğruladığı çalışma, 15 aylık normal askerliğini yapanlardan, isteyenlerin sözleşmeli erlik için başvurmasını öngörüyor. Buna göre, sözleşmeli er ortalama 1500 lira alacak. Ancak bu ücret, operasyon tazminatıyla 2000 lirayı bulacak ve maaşları enflasyona göre artacak.

Sözleşmeli erler normal SSK'lı olacaklar. Sağlık hizmetlerinden yararlanacaklar. Çalıştıkları süre emeklilik sürelerine sayılacak.

İlk etapta 50 bin sözleşmeli er alınması üzerinde duruluyor. Sözleşmeli erler öncelikli olarak terörle mücadelede ihtiyaç duyulan yerlerde görevlendirilecekler.

Hantepe baskını

7 askerin şehit olduğu Hantepe baskını ile ilgili tartışma da sürüyor. İnternete düşen yeni bir ses kaydında bir albayın, "Her istihbarata, her görüntüye müdahale edilmez" dediği iddiası. Bu iddia Başbakan'a da soruldu.

Erdoğan bu konunun detayına girmedi; "Takipteyiz" demekle yetindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile