Erdoğan: Bunlar, Kur'an'ın Anlaşılmasından Korktular

Erdoğan: Bunlar, Kur'an'ın Anlaşılmasından Korktular

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kur’an-ı Kerim ile ilgili sözlerini eleştirdi.

“Bunlar duvarda kılıfı içinde asılı kitaptan hiçbir zaman korkmadılar. Bunlar, O kitabın okunmasından, okutulmasından ve anlaşılmasından korktular.” diyen Erdoğan, eğitimin önündeki engellerin kalktığını söyledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) 4. Olağan Genel Kurulu'na katılan Erdoğan, yeni eğitim sisteminin kabul edilmesine değindi. TBMM'nin bir kez daha tarih yazıldığını vurgulayan Erdoğan, "Bir kez daha egemenliğin millete ait olduğunun altını kalın çizgilerle çizdi. 28 Şubat’ın en önemli izleri Meclis’in hür iradesiyle ortadan kaldırdı. Dün Meclis’te tehdit baskı değil hür irade kazandı. Duvarında yazan ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazısı ilk defa yerini buldu. Çoğu kez ona rağmen çok şeyler yapıldı. Bu kez millet iradesi adına yapıldı. Köhne zihniyet, değişime direnen zihniyet dün gereken cevabı aldı. Sizlerin nezdinde tarih yazan vekillerimi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Statükonun değil milletin izinden giden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Kesintisiz eğitime medeni bir şekilde itiraz edenlere de teşekkür eden Erdoğan, “İtirazını cam çerçeve indirerek, polise taş atarak değil hazırladığı raporlarla yapan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür diyorum.” ifadelerini kulandı. Muhalefetin "Değişikliklerden haberim yoktu." sözlerini eleştiren Erdoğan, “Doğru söylemiyorlar, her şeyden haberleri var. İtirazlarını ifade edemiyorlardı. Durmadan engellemeye çalıştılar. Engellemelerini izah etmediler, edemediler. Büyüklerimiz güzel söylemiş ‘benim oğlum bina okur döner döner bir daha okur.” dedi.

CHP’nin Tandoğan’da grup toplantısı yapmasına da değinen Erdoğan, “Tüzükte belirli. Grup toplantısı Meclis’te yapılır. Meydanda yapacağım dersen buna kargalar da güler. Miting yapacaksan ayrı. Orada da bir şey söyleyemediler.” diye konuştu.

CHP’ye eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Bunlar başörtünü yasaklamanın ne olduğunu bilirler ama başörtüsü nedeniyle üniversite kapısından geri çevrilmenin ne olduğunu bilmezler. Bunlar ikna odalarını bilir ama oradaki genç kızların hissiyatını bilmezler. Çocuğuna din dersi vermek isteyen, Kur’an kursuna göndermek isteyen anne babanın acısını bilmezler.” şeklinde konuştu.

28 Şubat’ta çocukların 15 yaşına kadar mahalle camisine bile gönderilemeyeceği kararının çıktığını hatırlatan Başbakan, “Beni rahmetli babam ilkokuldayken mahalle camimizin imamı Ali hocaya teslim etti. Hem okula hem camiye gittim. Ben bundan dolayı bir şey kaybetmedim, kazandım.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Kur’an ile ilgili ifadelerine karşılık veren Erdoğan, “ 'Kutsal kitabımız hepimizin baş tacı' diyor. ‘O'nu evimizin en iyi köşesine asarız’ diyor. ‘Annelerimiz işlemeli kılıflar yapar’ diyor. Kur’an anlayışları bu. Mehmet Akif ‘Ya açar bakarız nazmi celilin yaprağına ya üfler geçeriz bir ölünün toprağına. İnmemiştir Kur’an ne mezarda okumak ne de fal bakmak için.”diyor. Akif’teki anlayış bu, Kılıçdaroğlu’ndaki anlayış bu. Neyse ki süslü kılıfta tutuyorlar. Bunlar Kur’an’ın süslü kılıfta durmasından korkmadılar, okunmasından ve okutulmasından korktular.” şeklinde konuştu.

CHP’nin tarihi boyunca Kur’an’- Kerimi bir süs, bir tarihi eser olarak görmek istediğini ifade eden Erdoğan, “İş onun okutulmasına, öğretilmesine gelince yolunu kapadılar. İşte dün TBMM’de o yollar açılmış. Kur’an’ı süslü kılıflar içine hapsedilmesi zihniyeti millet eliyle mahkum edilmiştir.” dedi.

Erdoğan şunları söyledi: “Nasıl ki Menderes eliyle millet ezanın aslına kavuştuysa, bugün de bu hükümet eliyle dinini öğrenme hakkına kavuşmuştur. İsteyen aileler çocuğunun Kur’an ve Peygamberimizi öğrenmesine müracaatını yapabilecek. Kur’an’ı, Peygamberimizin hayatını öğrenmekten güzel ne olabilir?” 'KESİNTİSİZ EĞİTİMİN FATURASINI İŞ ADAMLARI ÖDEDİ'

Kesintisiz eğitimin faturasını siz iş adamlarının ödediğini kaydeden Erdoğan, “1996-1997 yılında meslek lisesi oranı yüzde 46 seviyesindeydi. 2002 yılanda yüzde 32,6’ya düştü. Yoğun çabamızla yüzde 48’e çıkarmış durumdayız. Yeni yasa ile bu oranı yüzde 65’e kadar çıkaracağız. Avrupa'daki oranı yakalayacağız. Öğrencilerimiz çok daha donanımlı yetişecek, artık dayatma, engel yok.” diye konuştu.

Biz devlet olarak anne babaların önüne tercihleri koyuyoruz. Seçici olan kim anne baba nereyi isterse oraya. Artık zihinlerdeki ayaklardaki prangaları atalım. Bırakın yavrularımız nereyi isterse oraya gtsin. Kazanırsa başarırsa gidecek. Bu lütuf değil hak ederse gidecek. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki sıkıntıları bilerek açık lise uygulamasını da başlatıyoruz. Okula gidemeyecek durumda olanlar açık lise ile derslerini verecek diplomasını alacak. Bu arada, salonu dolduranlar Erdoğan'ın sözlerini ayakta alkışladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile