Erdoğan cenazede iğneledi: CHP'NİN DÜŞTÜĞÜ DURUM ORTADA

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş'un cenazesinden sonra konuşan Başbakan, CHP-BDP arasındaki seçim ittifakı söylentilerini eleştirdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş'un cenazesinden sonra konuşan Başbakan, CHP-BDP arasındaki seçim ittifakı söylentilerini eleştirdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yakalandığı kanser hastalığından dün ölen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş'un bugün Şanlıurfa'daki cenaze törenine katıldı. Eyyüp Peygamber Camisi'ndeki cenaze namazının akatılan ve Milletvekili Kuş'un Türk bayrağına sarılı tabutu başında dua eden Erdoğan, cenaze namazına katılanlara hitap etti. Erdoğan, daha sonra tabutu omuzlayarak bir süre taşıdı.

Kuş'un cenaze törenine katıldıktan sonra kent merkezindeki Beyaz Saray'da Kuş Ailesi'ne taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Erdoğan, ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve milletvekilleri ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Burada parti yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Erdoğan, taziye dileklerini ilettikten sonra kalabalığa kısa bir konuşma yaptı. Gelecek yıl yapılacak genel seçimi hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Herkes AK Parti'ye gelip siyasetini burada yapabilir, çünkü biz bir çatı partisiyiz. Partimize yönelik bazı katılmalar kimseyi rahatsız etmesin. Önümüzde bir seçim var. Görüyorsunuz, CHP’nin düştüğü durum ortada. Şimdilerde birleşme için ‘şunlarla yapalım mı, yapmayalım mı’ görüşmeleri yapıyor. Bu neden oluyor? Tabii ki bu bizim gücümüzden ileri geliyor. Hiç kimse endişe etmesin, geçtiğimiz halk oylamasında nasıl bir araya geldiklerini ve ne sonuç çıktığını gördünüz. Evel Allah biz bir olalım, diri olalım. Bunu asla kaybetmeyelim. Biz bu birliğimizi kaybetmediğimiz sürece yolumuza hep böyle devam edeceğiz. Buna ben inanıyorum, sizlerinde inanmasını istiyorum.”

Konuşmasının ardından partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Başbakan Erdoğan’a, bir partili tespih, bir partili ise fotoğrafının resmedildiği kara kalem tablo hediye etti. Ziyarette bir partilinin Başbakan Erdoğan'a, “Sizi içimize işledik” demesi üzerine, Erdoğan, “Hep işledik, işledik diyorsunuz ama masanın üzerinde kebap yok” diyerek esprili karşılık verdi.

Yaklaşık 1 saat parti binasında kalan Başbakan Erdoğan, daha sonra havaalanına gitmek üzere binadan ayrıldı. Yoğun güvenlik eşliğinde makam aracına binen Erdoğan'a, geçiş güzergahı üzerinde bulunan Atatürk Bulvarı’nda sağlı sollu duran kalabalık yoğun ilgi gösterdi. (dha)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile