Kaseti olanları gönder gitsin

Kaseti olanları gönder gitsin

Partisinin Çorlu mitinginde vatandaşlara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'ye sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, CHP'nin AK Parti'yi kaset siyaseti ile suçlama gayretinde olduğunu söyledi.

CHP ve MHP'nin şu sıralar kendi içindeki hesaplaşmaların bedelini ödediğini ifade eden Erdoğan, "AK Parti'den yada bizim şahsımızla alıp veremediğiniz nedir? Partilerin yada yönetimlerin bu tür kişilere karşı takınacağı tek tavır var; 'İhraç' edersin gönderirsin, bunlar bize yakışmaz de gönder gitsin" dedi.

"Ne anamuhalefetin ne de yavru muhalefetin benim milletime verecek hizmeti yok" diyen Başbakan Erdoğan kendilerinin eserlerle konuştuklarını söyledi.

İşte Erdoğan'ın Çorlu mitinginde yaptığı konuşmadan satırbaşları;

81 Vilayette eser üretmek için gecemizi gündüzümüze kattı, bölgede Türkiye'nin ağırlığını hissettirme mücadelesi verdik sizden aldığınız güçle, duayla bir saniyemizi bile heba etmeden hizmet ürettik. Rabbimize hamdolsun çabalarımızın meyvesini alıyoruz, milletle muhabbetimizin neticesini alıyoruz. 8,5 Yılda Türkiye'ye ilkleri yaşattık, ülkemize sevinçler, büyük başarılar yaşattık. Türkiye'nin daha önce yaşamadığı hisleri hep beraber yaşadık, istikrarla, güvenle, umutla, Türkiye'yi büyüttük.

Bir İstanbul'lu olarak bu bölgeyi çok iyi bilirim, size bir soru sorsam buraları bilmeyenlerde bilmiş olur, 8,5 yıl öncesine gitsek, İstanbul'dan Edirne'ye uzansak şu yolların hali böylemiydi? Uluslararası bir uçuş yapacak olsanız havaalanınız var mıydı? Artık var, duble yollarınız var. Sağlık noktasında çekilen çileyi sizlerde bilirsiniz, İstanbul yollarına düşerdiniz ama artık sağlık ayağınıza geldi. Biz bunları da yeterli bulmuyoruz, prangalardan kurtularak bugünlere geldik ama daha iyisi olacak. Şu Tekirdağ, Çorlu çok büyük devlet adamları yetiştirdi, Osmanlı döneminde büyük devlet adamlarını İstanbul'a gönderdi, Çorlulu Ahmedi Servan, Çorlulu Ali Paşa, Namık Kemal, arkalarında iz bıraktılar ve milletin gönlünde silinmez yer edindiler. Bugün İstanbul'da, Trakya'da olsun camileri, medeseleriyle olsun her daim anılıyor ve dua alıyorlar. İşte bizim tek meselemiz bu, bir AK Parti geldi bu ülkede eser bıraktı, iz bıraktı, Allah onlardan razı olsun denilsin bu bize yeter.

Her zaman söylüyorum bu makamlar bize sizin emanetiniz, hepimiz ölmeyecek miyiz? Öldüğümüz zaman ne olacak yani, hocaefendi musalla taşına getirdiği zaman Cumhurbaşkanı, Başbakan, trilyarder felanca niyetine demeyecek Er kişi niyetine diyecek, Hatun kişi niyetine diyecek. 2 metreküp mezara gömülüp gideceğiz ama güzel birşeyler yapabildiysen ne alâ. Siz bizi bu makamlara size hizmet etmek için getirdiniz, bunun hakkını veriyorsak bizi burda tutacaksınız ama bunun hakkını veremiyorsak bizi göndereceksiniz bu milletin hakkı onun için demokrasinin güzelliği burada. Bu ülkede ileri demokrasiye yürüyoruz, temel hak ve özgürlüklerimizi bunun üzerine bina ediyoruz işte 12 Haziran'dan sonra ilk iş tam manasıyla ileri demokrasinin egemen olduğu ve halkımın benim Anayasam dediği bir Anayasa olacak, bu hazırlanacak ve daha anlaşılabilir bir Anayasa, böyle detay felan değil daha ulaşılabilir bir Anayasa bunu yapacağız ve bu milletin Anayasa'sı olacak darbecilerin Anayasa'sı değil.

Biz bazıları gibi bu koltuklara yapışıp kalmayacağız, bizim partimizin tüzüğü bu şekilde bu millete aşkı olan, sevdası olan ara verir danışmanlık yapar, görevde olanlara ben milletimin efendisi değil hizmetkarıyım der yola devam eder. Biz bu kararın arkasındayız yola böyle devam edeceğiz çünkü birilerinin bu işe alışması lazım ve bu sözlenin arkasında duramayanlar var bırakın tek başına iktidar olmayı barajın altında kaldıkları halde o koltuğu bırakamayanlar var. Ben gidiyorum dediği halde gidip tekrar dönenler var ama bizim kitapımızda bu yazmıyor, biz farklıyız ve bunu ortaya koymamız gerekiyor.

ERDOĞAN CHP VE MHP'Yİ KASETLE VURDU


Bu aralar kaset siyaseti çıkarttılar, CHP bizi bu kaset siyaseti ile suçlama gayreti içerisinde. Bir defa AK Parti'nin kimliğine bu kaset skandalı sığmaz, siz kendi içinize bakın, içinizdeki hesaplaşmalara bakın. CHP'de, MHP'de şuanda kendi içindeki hesaplaşmaların bedelini ödüyor. Eğer böyle birşeyin gayreti içerisinde olsak biz istihbaratımızı da, ilgili birimleri de devreye sokmazdık onlar devreye girdi ve bu yayınlar durdu. Yargıda bu işi takip ettiği halde burada AK Parti'den yada bizim şahsımızla alıp veremediğiniz nedir? Partilerin yada yönetimlerin bu tür kişilere karşı takınacağı tek tavır var 'İhraç' edersin gönderirsin, bunlar bize yakışmaz de gönder gitsin. Ama sayın Kılıçdaroğlu gönderebildin mi? Baykal'la ilgili kaset çıktığı zaman ziyaret ettin ben aday değilim dedin ertesi gün adaylığını ilan ettin. Şimdi eski Genel Başkanı'nla adı geçen bayan neden aday olamadı ama zat aday oldu, o erkek olduğu için ödüllendirildi. Peki bayan ne oldu? Hani kadınları savunan derneklere sesleniyorum; Niye çıkmıyor sesiniz? Buna özeli demekte çok çirkin, gayri meşru olaya özel denir mi? Bize temiz siyaset lazım, adı ne olursa olsun gönder gitsin bunlar bu millete yakışmaz, parlamentoya yakışmaz. Bize güzel ahlak lazım, güzel ahlak noktasında bir defa bu işi başaramayanların, milletin değerlerine sahip olması mümkün mü? Benim Tekirdağlı, Çorlulu kardeşim bunlara 12 Haziran'da gereken hesapı soracak. Birisi kaset mağduru oldu gitti öbürüde kaset mamulü olarak Genel Başkan oldu geldi. MHP'de çıkmış gök kubbeyi başına yığarım diyor Sayın Bahçeli; Gök kubbeyi başa yıkmayı bırak, sen 12 Haziran sandığına bak, o sandıkta halkım neyi kimin başına yıkacak göreceksin. O sandığa kimi nasıl gömecek göreceksin ve ben milletimin ferasetine sadece rakamları sunacağım. Bunların birşey yapacağı yok, ne anamuhalefetin ne yavru muhalefetin benim milletime verecek hizmeti yok. Biz eserlerimizle konuşuyoruz.

Projelerimizi açıkladık, açıklamaya devam ediyoruz, bu sabah İstanbul'la ilgili birisi Avrupa yakası birisi Anadolu yakası olmak üzere bir proje daha açıkladık bunlarla dünyaya Türkiye çok daha farklı açılıyor. Karadeniz'den Marmara'ya bir kanal inşa ediyoruz bu bölgeye adeta bir boğaz kazandırıyoruz. Şüveyş kanalı gibi, Panama kanalı gibi artık Kanal İstanbul'da dünyanın en büyük kanallarından olarak anılacak. Bütün Türkiye bölgemizde ki ülkeler bu kanalın getireceği değişikliği yaşayacak ve bundan yararlanacak.

Trakya'yı ciddi manada önemsiyoruz, bu yatırımlar onun için havaalanından tutunuz Kapıkule'ye varıncaya kadar onun için bütün bu ovayı nasıl sulama altına alacağız göreceksiniz. Bir tarım bölgesi olan özellikle Trakya ovasında attığımız adımlar var, 2023'te Türkiye'yi her alanda dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokacağız. Biz Türkiye için çok büyük hedeflerle giriyoruz, ustalık döneminin icraatlarını da inşallah hep birlikte yaşacağız.

Kitaplar her yıl sıraların üzerine konuyor, ücretsiz olarak kitaplarımızı alıyoruz, biz medeniyeti eğitimle tek yol olarak görüyoruz. Bu adımları kararlı bir şekilde biz attık Tekirdağ'da üniversite varmıydı? Geldik söz verdik 2007'de Namık Kemal üniversitesini biz kazandırdık ve ben fakirim, benim imkanım yok, onun için çocuklarımı okullara gönderemiyorum diyenlere sesleniyorum engel yok. İlköğretimde erkek öğrenciye 30, kız öğrenciye 35 lira veriyoruz, Ortaöğretimde erkek öğrenciye 45 lira, kız öğrenciye 55 lira veriyoruz kaç çocuk olursa olsun ayrım yok para anneye, babaya değil olur ya duman olup gider ve Milli Eğitim bütçesini 1. sıraya aldık Savunma'yı 6. sıraya aldık ama daha iyi olacak bunu yeterli bulmuyoruz. Fakir aileler için sosyal güvencesi yoksa her ay 150 lira nakdi yardım yapıyoruz, erzak yardımlarımızda ayrı tabi, özürlüye kim bakıyorsa asgari ücret veriyoruz onlara her ay. Biz bu yola çıktık sayın Kılıçdaroğlu bunlardan senin haberin yok ve bununlada kalmadık ben sevgili Çorlulu insanlara sesleniyorum başımızı iki elimizin arasına alıp düşünelim bunlar yapıldı mı yapılmadı mı? Şu burs meselesini bile CHP götürdü Anayasa Mahkesi'ne belediyelerin verdiği bursu kaldırttılar, İstanbul Büyükşehir belediyesi sadece 40 bin öğrenciye burs veriyordu bunu kaldırttılar şimdi çıkıp yalan yanlış herşeyi söylüyorlar AK Parti ne veriyorsa ben fazlasını veriyorum diye konuşuyorlar çünkü milli şef değişti, milli şefleri başka şimdi oda diyordu ki; Özal ne veriyorsa ben 5 fazlasını vereceğim diyordu, 2 anahtar diyordu biri konuttu biri otomobil, konut geldi mi? Otomobil geldi mi? AK Parti ile konut geldi.

Ben size hayal vadetmiyorum 4 yıl içinde Türkiye'nin bütün okullarına akıllı tahta gelecek ve bunlar bilgisayar donanımlı olacak, internet bağlantılı olarak bu hizmeti yavrularımız alacak. Kendilerine birertane de elektronik kitap vereceğiz ve bunu ücretsiz vereceğiz. Ben şunu konuşuyoruz; Yahu Amerika'da George bunu yakalıyorda Almanya'da Hanz yakalıyorda benim Çorlu'da Ayşem, Fatmam, Hülyam niye yakalamasın? Neden bunları yapmadılar, biz gelmeden önce bilişim teknolojileri sınıflarını niye kurmadılar? Okullara biz bilgisayarı soktuk, 4 yılda bütün okullarımız akıllı tahtalarla donanacak. Çok heyecanlıyım çünkü gençliği çok seviyorum, torunum onlarla oynadığı zaman ayrı neşe duyuyorum biliyorum ki bütün çocuklarımızda böyle neşeli olacak.

Sağlıkta hastaneler ayrıydı ama 90'lı yıllarda SSK Genel Müdürü kimdi? Kılıçdaroğlu, 8 yıl o görevde kaldı diyebilirmi ben sorunlu değilim ama ne diyor şuanda bir televizyona çıkalım orada bunu konuşalım diyor. Sayın Kılıçdaroğlu amatör küme takımıyla Süper Lig takımını aynı yerde oynatmazlar, sen bunları hayır benim dönemimde böyle birşey olmadı diyebiliyorsan onu söyle ben bunları parlamentoda önüne koydum bunlar SSK'nın karakaplı defterinde de var. Sana kadar SSK batakta değildi geldin 8 yılda mahfettin. SSK kuyruklarında azmı bekledik? İlaçların yarısı var yarısı yok, bu beyefendi ne dedi biliyormusunuz? Biz SSK'yı bütün hastaneleri birleştirme kararı aldık CHP bunuda Anayasa Mahkesi'ne götüreceğim dedi tutturdu SSK işçinindir dedi. Biz bunları birleştirdiğimiz zaman tek hastaneden işçi almayacak bu ülkede şimdi sermayeder kardeşim nereye gidiyorsa memur, işçi, tarım işçisi de oraya gidebiliyor. Bütün ilaçlarını istediği hastaneden alabiliyor mu? Bundan daha güzel ne olabilir? İnsan öncelikli bir bakış budur, devlet insanının hizmetkarı oldu. İnşallah şimdi bir hedefimiz var büyükşehirlerden başlamak üzere, şehir hastaneleri kuracağız. En küçüğü 1 milyon metrekarelik alan üzerinde şehir hastaneleri. Bütün bunlarla beraber benim Çorlu'lu kardeşim aile hekimin var değil mi? Aile doktorun var önceden neden yoktu? Her doğan genel sağlık sigortasıyla doğuyor, Halep oradaysa Arşın burada. 20 bin 500 aile hekimi şuanda hizmet veriyor, ambulans sayısı bizden önce 6 yüz 18'di şimdi 2 bin 547, emar sayısı 18 tane vardı şimdi 247 tane, nereden nereye geldik bakın.

Tekirdağ'da neler yaptık? Buraya baktığımız zaman eğitimde 8,5 yılda Tekirdağ'a 1853 derslik yaptık okullara 8 bin 123 bilgisayar gönderdik, bunların yanında yaptığımız üniversite ile ilgili yurtlarımızda var, sağlıkta 120 trilyon yatırım yaptık Tekirdağ'a yapımına bizden önce başlanan Çerkezköy devlet hastanesi ve 4 adet aile sağlığı merkezini biz tamamladık. Çorlu devlet hastanesi poliklinik devlet binası ve 9 adet aile sağlığı merkezine başladık, süratle tamamladık ve hizmete açtık. Şuanda 2002 yılında 40 tane diyaliz cihazı vardı şimdi 131 bu rakam 3 kat arttırdık, 3 adet 112 istasyonu vardı şimdi 18 tane 112 istasyonu var. Ambulans sayısı Tekirdağ'da 3 tane koskoca Tekirdağ'da 3 ambulans vardı şimdi 23 ambulans burada hizmet veriyor. TOKİ aracılığıyla Tekirdağ'da 4 bin 736 konut inşasına başladık 3 bin 788'ini sahiplerine teslim ettik.

Ulaştırma alanında Tekirdağ'da ne kadar yol yapılmıştı? 79 Senede 71 kilometre yapılmış biz ise 8 yılda 213 kilometre yapıyoruz yani bizim hızımız bunlarla mukayyeseye tabir değil. Tekirdağ ilimizi komşusu İstanbul ve Kırklareli'ye bağladık. 31 Kilometre uzunluğunda ki Tekirdağ-Muratlı demiryolunu biz tamamladık, bizzat geldim açılışını yaptım 30 Ağustos 2010'da daha iyi olacak, şimdi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne diyor; Demir ağlarla ördük yurdun dört bir yanını, CHP'ye bir sorun kaç kilometre demir yolu yapmış şuanda biz Türkiye'de Ankara-Eskişehir'i bitirdik saatte 215-230 kilometrelere çıkıyor hız ve MHP'nin Genel Başkanı baktım seçim beyannamesine koymuş Ankara- Konya hızlı tren hattını yapacağız diyor üzüldüm çünkü bunu bizim yaptığımızdan haberi yok bu ay ben Konya mitingine giderken hızlı trenle gideceğim Ankara'dan Konya'ya artık çalışma başlayacak bu hale getirdik haberi yok. Bütün siyasi parti liderlerine diyorum ki; Gelin bakın bu zevki beraber yaşayalım beraber gidelim Ankara'dan Konya'ya bu ilki beraber yaşayalım ama gelemezler, gelmezler.

Bütün bunlarla beraber KÖYDES çalışmalarımız için Tekirdağ'a 36 trilyon gönderdik, tarım destekleri için bizden önce Ziraat Bankası yüzde 59 faizle çiftçiye kredi veriyordu şimdi yüzde 5, yüzde 59 faiz nere, yüzde 5 nere herşey ortada. Çiftçiye şuan verilen faiz bu miktar çok düşük, esnafa bakıyoruz oda enteresan Halk Bankası'ndan yüzde 47 ile kredi alıyordu şimdi yüzde 5 ne veriyordu bizden öncekiler 5 bin lira şimdi 100 bin liraya kadar kredi verebiliyoruz. Burada birşeyi özellikle hatırlatmam lazım, Tekirdağ'da DSİ aracılığıyla 1300 hektar alan araziyi sulamaya açtık. Çanakkale il sınırında yer alan Çokal Barajı'nın inşaatına büyük bir hızla devam ediyoruz. Ayrıca, çervede ki belediyelerimize yılda 19 metreküp içme suyu temin edeceğiz, Ergene barajı ile alakalı olarak bütün proje çalışmaları bitti ama Ergene barajı üzerinde ki bütün belediyelerin arıtma tesisi yok bunların tamamıda CHP'li belediyeler. Hiç birinin atık su arıtma tesisi yok, araştırın sizde bakın varmı yokmu, arıtma olmadığı zaman ne oluyor bütün pisliği ile herkes atıklarını nereye veriyor Ergene'ye veriyor. Ergene'yi kollektöre alıyoruz, atık suları bu kollektörde toplayacağız ve öyle vereceğiz oraya suyu bunu devlet olarak biz üstleneceğiz.

Bizler kararlıyız, Türkiye'nin kamu net borç stoku milli gelir oranı yüzde 61'di şimdi ise yüzde 25 nereden nereye düştü bakın. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü şimdi yüzde 7,8 bu aradaki fark benim halkımın cebinde kalıyor. Enflasyon yüzde 30'du şimdi yüzde 4,3 buralara kadar düştü arada ki fark yine vatandaşımın cebinde kalıyor. Biz iktidarı MHP, DSP, ANAP'tan aldık İMF'ye olan borç 23,5 milyar dolarla bıraktılar bize devleti peki şimdi ne kaldı ödedik, ödedik 5 milyar dolar kaldı onuda öderiz istesek ama ne yapıyoruz düşük faizli olduğu için 2012 sonuna kadar onuda tıkır, tıkır öderiz. Merkez Bankası'nın kasasında olan döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Bunun yarısından fazlası işçi dövizi idi. Şuanda ne var biliyor musunuz 95 milyar dolar var.

32 Günümüz kaldı, oy patlaması istiyorum Çorlu'dan, Çerkezköy'den, Şarköy, Tekirdağ bütünüyle inanıyorum ki bu seçimde oy patlaması yapacak, sandıkları patlatmaya varmıyız?





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile