Erdoğan Gürcistan'ın ardından İspanya'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Bakü temaslarının ardından Gürcistan'a, oradan da İspanya'ya geçti. Erdoğan Gürcistan'a bağlı Acaristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Batum'da Türk işadamı tarafından yaptırılan Sheraton Oteli'nin açılışını yaptı.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , dün Bakü temaslarının ardından Gürcistan ' a , oradan da İspanya ' ya geçti . Erdoğan Gürcistan ' a bağlı Acaristan Özerk Cumhuriyeti ' nin başkenti Batum ' da Türk işadamı tarafından yaptırılan Sheraton Oteli ' nin açılışını yaptı . Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan , Gürcistan Devlet Başkanı Mikael Saakaşvili ve eşi ile birlikte Türk işadamı Nuretin Çarmıklı tarafından yaptırılan Sheraton Oteli ' ne geçti .

Saakaşvili , Başbakan Erdoğan ' a Gürcistan devlet liyakat madalyası takdim etti .

Erdoğan daha sonra , 6 . AB Latin Amerika ve Karayipler Zirvesi ' ne katılmak üzere , İspanya ' nın başkenti Madrid ' e gitti .

Erdoğan ' a , Madrid Avrupa Üniversitesi ' nde düzenlenecek törenle fahri doktora ünvanı verilecek .

Erdoğan ' ın dünkü Azerbaycan temaslarında da iki ülke arasında yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi kurulmasına karar verildi .

Azeri lider , İlham Aliyev ' le görüşen Erdoğan Ermenistan " Dağlık karabağ sorununun çözümünde kararlı olmalı " mesajı verdi .

Azeri lider Aliyev ise , Ermenistan ' ın Dağlık Karabağ ' da işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkması durumunda , Bakü yönetiminin Ermenistan ' la tüm sınırlarını açacağını belirtti .


CNN Türk
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile