Erdoğan: Kaset Olayı Mhp‘nin İç Meselesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘yi kendi iç sorunu olan bir olayı kendi üzerlerine yıkmakla suçladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘yi kendi iç sorunu olan bir olayı kendi üzerlerine yıkmakla suçladı.

Erdoğan, Tokat Valiliği‘ni ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, bir gazetecinin, ‘Bugün MHP‘ye dair bazı yeni kasetler yayınlandı. Hükümetin olayı aydınlatmasını istiyorlar. Bu konuda neler diyeceksiniz?‘ sözleri üzerine şunları söyledi: "Bu konularla ilgili sayın Bahçeli kendi iç sorununu tamamıyla hükümete mal etmenin gayreti içerisinde. Gelişen bu teknoloji içerisinde bu işlerle ne kadar mücadele edilebilir, bunlar bellidir ve biz bugüne kadar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı(TİB) ile elimizden gelen mücadeleyi verdik ve TİB bütün bu yayınları tespit ettikleri anda hemen müdahale etmek suretiyle bunların yayınlarını durdurdu. Bundan daha hükümet olarak bunlara yönelik nasıl bir mücadele vereceğiz, ondan sonrası zaten yargıya intikal ediyor. ondan sonrasını zaten yargı sürdürüyor. Bunların birçoğu da biliyorsunuz, şu anda yargıda yargı nereye ulaşır, ne kadar neyi bulur onu bilemem. Ama bunlar kendi iç meselesidir, iç sorunudur, bunlarla uğraşsın. Ben daha önce de söyledim. Aynı durumlar bize de intikal etse de, böyle bir şey bizim de olursa, biz de bununla ilgili kararlarımızı yetkili kurullarımızda verdik, veriyoruz. Çünkü bizim Türkiye‘de temiz siyasete, kaliteli siyasete ihtiyacımız var. Olayın aslı budur.‘‘
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile