Erdoğan: 'Medya terör örgütüne yandaşlık yapıyor'

Erdoğan: 'Medya terör örgütüne yandaşlık yapıyor'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan artan terör olaylarının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'OHAL ilan edilsin' önerisiyle ilgili, 'OHAL terörü derinleştirdi. OHAL istemek terörün diline teslim olmaktır' dedi. Erdoğan, şehit haberlerinin verilişiyle ilgili medyaya da sert eleştilerde bulundu ve 'Medya bilerek ve bilmeyerek terör örgütüne yan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan artan terör olaylarının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "OHAL ilan edilsin" önerisiyle ilgili, "OHAL terörü derinleştirdi. OHAL istemek terörün diline teslim olmaktır" dedi. Erdoğan, şehit haberlerinin verilişiyle ilgili medyaya da sert eleştilerde bulundu ve "Medya bilerek ve bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

- Pazar günü programlarızı iptal ettim ve Van'da şehitlerimizn törenine katıldım. Bu bölgelerle ilgili görülmeden değerlendirmeler yapılıyor. Eğer görülmeden değerlendirme yapılırsa yazılanların yanlış olduğu ortaya çıkar açıkça. Bu bölgelerde sarp kayalıklar ve aralarındaki vadiler var. Buralardan teröristler sızıyor.

- Mevzileri gördük. Burası kapalı karakol değil. Etrafı kum torbalarıyla çevrili mevziler. Televizyonlarda anlatılanlardan çok farklı durumlar. Muhalefet liderleri de oraları gitsin görsünler. sonra değerlendirme yapsınlar. Muhalefet liderleri de anlamaya çalışsınlar.

- Gediktepe ile Irak arası 3 km. Oradan daha uç nokta yok. Diğer tarafı da İran. Askerimizin ve Mehmetçiğimizin morali çok yüksek. Bir askerle konuştum terhisine 58 gün kalmış, bir diğerinin 28 gün kalmış ama "Ben o tepede kalmak ve vatanımı savunmak istiyorum" diyorlar.

"Güvenlik güçlerimizin moralinizi bozmak terörün ekmeğine yağ sürer"

-O gün orada sıfır noktasında sohbet ettiğim her bir Mehmetin gözünde bu asaleti gördüm. Bu milletin asaleti, gençlerimizin gözünde parlayan bu ışıkla ay yıldızlı bayrağımız şanla şerefle vatanımızın her yerinde dalgalanacaktır.

- Terörle mücadelede güçlü ve kararlı bir şekilde ne gerekiyorsa yapılıyor. İrade, kararlılık, cesaret, uyum, fedakarlıkla hükümet olarak bu mücadeleyi samimiyetle ortaya koyuyoruz. Kimse, "Güvenlik güçleri şunu talep etti de hükümet vermedi" diyemez. Terör bugünun sorunu değil. İçeriyle ve dışarıyla ilgili kapsamı var bu mücadelenin.

- Güvenlik güçlerimizin moralinizi bozmak ancak terörün ekmeğine yağ sürer. Muhalefet de sivil toplum da bu mücadelede kendini taraf olarak görmeli ve sorumsuz tavırlardan kaçınmalı.

- Medya böyle bir mücadelede evin içine girip, acılı anneleri göstererek kime hizmet eder. Terör örgütünün amacı kendi propagandasını yapmaktır. Medya bilerek ve bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır. Herkes görevini bilecek, STK'lar da bilecek. Herkes elele verecek ve mücadele edilecek. Davaya milli mücadele olarak bakmayanlar kendilerini ilan etsinler.  Öyle yayınlar yapılıyor ki bunlar terör örgütünü sevindiriyor. Özeleştiri yapılmalı ve yapıcı olmanın yollarını öğrenmeliyiz. Yoksa toplum  olarak kaybederiz.

- Terör örgütü de çok iyi biliyor ki bu yol çıkmaz yoldur. Kanlı saldırılar yıllardır yapılıyor, ama hangi amaca ulaşıyor. Onbinlerce insan öldü, ülkenin kaynakları heba oldu. İlk eylem 1984 de Eruh'ta oldu. 26 yıldır hiçbir sonuç alamadılar. Güneydoğu'daki kardeşlerime kandan, gözyaşından başka birşey veremediler. Bölgenin gençlerini piyon gibi intihara gönderiyorlar, göndermeye devam ediyorlar. Çocukları istismar edeck kadar...

- Şiddetin olduğu yerde akıl yoktur. Şiddet diline teslim olmayacağız. Aklı mantığı, sağduyuyu bırakmayacağız.

"OHAL terörü derinleştirdi"

CHP ve diğer muhalefet partileri şiddete şiddetle yanıt veriyor: Açılımdan vazgeçilsin, OHAL ilan edilsin diyorlar. 73 milyon insanın içi sızlarken bunu konuşmanın, siyasi kavgaya soyunmanın zamanı mı? Terör örgütü Şemdinli'de vuruyor, istismarcılar Ankara'dan harekete geçiyor. Ankara'dan birileri terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyor. 'OHAL kalksın' diyenler şimdi 'OHAL ilan edilsin' diyor. Geç o işi geç... O sizin karakteriniz de var. Biz de yok. O sizin aczinizin gereği... OHAL belli bölgelerde yerleşimi engelemektir, eğitime ara vermek demektir, binaları yıkmaktır, sokağı çıkmayı yasaklamaktır, gazete dağıtımını engellemektir... OHAL hangi yaraya merhem oldu. OHALterörü derinleştirdi. OHAL istemek terörün diline teslim olmaktır.

- Terörü neden bitirmediniz? İdam vardı neden sümenaltı ettiniz?? Terörist başını size teslim edenler bazı sözleri aldılar.

-Erken seçimi isteyerek mi sorunu çözeceksiniz. 'Terör varken açılım yapılmaz' diyenler neden terörün uykuya daldığı dönemde çözüm için adım atmadılar. Bu zihniyet terörün istismar nedenlerini üreten zihniyettir.

- Hükümete hakaret ederek mi bu sorunu çözeceksiniz. Cenazede slogan atmakla mı sorunu çözeceksin? Bu şehide saygısızlıktır. Şehit dua belkler. Slogan beklemez. Şehit cenazeleri üzerinden siyaset üreterek mi sorunu çözeceksiniz? Sorunların çözümü için, bu zamana kadar hangi katkıyı verdiniz? Terör örgütü yok edilmeliymiş... Neden iktidardayken yok etmediniz?

- Bu mücadelede yaygara koparmak, esip gürlemek sadece terör örgütünün elini güçlendiririr. Muhalefet etmek boş konuşmak değildir. Terör en aza indirgenebilir ama sıfırlanması mümkün değil. Demokratik açılımın kapatılması gerektiğini ve kapandığını söyleyenler gaflet içindeler, teslimiyet içindeler.

- Ne yazık ki bütün hükümetler terör örgütü karşısında hep geri adım attı, vazgeçti, erteledi, üzerini örttü. Biz geri adım atmayacağız.

- Ne zaman demokrasi güçlense terör örgütü devreye girer. Biz açılımı terör örgütü için başlatmadık, kronik meseleler için başlattık. Açılım süreci ile terör arasında bağlantı kuranlar hata yapmaktadır.

HAKİMLERE TAZMİNAT

Başbakan Erdoğan, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın açtığı davada, Ergenekon davasna bakan 9 hakimin tazminata mahkum olmasını da yine eleştirdi ve "Anayasa değişikliğinin ne kadar isabetli olduğu ortada" dedi.

"Bu karar ideolojiktir. İdeolojik bir kararla hakimlerimizi, savcılarımızı korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye yönelik bir hukuk skandalıdır" diyen Erdoğan, "(Hukuk siyasallaştı) diye bas bas bağıranlara soruyorum: Neden şimdi sesiniz çıkmıyor? Ne yuttunuz, hayırdır? Deşifre olan bütün senaryoların, kirli planların gereğini yerine getirmekten kimse imtina etmesin" şeklinde konuştu.


CNN Türk
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile