Erdoğan: Meriç'e tel örgü duvarı yapmanız, bizi rahatsız etmez

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Erzurum'da Başbakan Yorgo Papandreu ile bir araya geldi. Papandreu'nun Erzurum'da çok sıcak ve coşkulu olduğunu

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Erzurum'da Başbakan Yorgo Papandreu ile bir araya geldi. Papandreu'nun Erzurum'da çok sıcak ve coşkulu olduğunu kaydeden Yunan medyası, iki liderin görüşmesinde ele alınan konuları diplomatik kaynaklara dayanarak aktardı.

Yunan basın-yayın organları, Erdoğan ve Papandreu'nun sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri ve beklenenden uzun süren görüşmeyi "çok iyi bir havada geçen maraton" olarak yorumladı. İki lider, ülkeleri ilgilendiren ikili ve bölgesel konuların tamamını ele alma fırsatı buldu.

Son günlerde Yunanistan'ı meşgul eden Meriç kara sınırına 12,5 kilometre uzunluğunda tel örgü duvarı inşa edilmesi tartışmaları da gündeme geldi. Diplomatik kaynaklara göre, Erdoğan, "Türkiye'nin Yunanistan'ın kaçak göçmen akımına karşı tel örgü önlemi almasını bir tehdit olarak görmediğini" Papandreu'ya iletti. Bu arada Kamu Düzeni Bakanı Hristos Papuç'i bu konuya ilişkin en kısa sürede Türk bakanla bir görüşme yapacağı bildirildi.

Aynı kaynaklara göre Ege kıta sahanlığı konusu da gündeme geldi. Yunan başbakan, son günlerde ve Noel yortusu sırasında Türk savaş uçaklarının Doğu Ege adaları üzerinde alçak uçuş yapmalarından duydukları rahatsızlığı iletti. Papandreu, bunun aynı zamanda gereksiz yere tehlikeli it dalaşlarına sebep olduğunu söyledi. Erdoğan'ın verdiği cevaplar konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 2011 yılında Türkiye'de yapılacak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına hazırlık amacıyla, Mart ayında Atina'yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Yunan televizyonları, Başbakan Papandreu'nun Erzurum'da çok sıcak ve coşkulu şekilde karşılandığını duyurdu. Yunan mahalefet partileri ile medyanın bir bölümü ise geziyi eleştirdi..

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile