Erdoğan-Obama görüşmesi - Aziz ÜSTEL
Burada ABD’nin gözden kaçırdığı, Türkiye’nin gerek komşuları gerek Rusya gerekse de Orta Asya ve Afrika’ya yönelik yeni politikalarıydı. Türkiye, Erdoğan ve Davudoğlu ikilisinin çabalarıyla hem siyasi hem de ekonomik alanlarda dev adımlar attı. Amerika bu güne kadar, hep Türkiye’nin Ba
Obama ABD’nin maçını izlediğinden biraz geç başlayan zirvede , Başbakan Erdoğan , PKK’nın tasfiyesi için daha güçlü işbirliğinin yanı sıra , İsrail’le ilgili de kimi koşullar sürdü ileri .
Herşeyden önce İsrail’in özür dilemesi gerekiyor . Sonra da tazminat ödemesi , uluslararası bir kurulun olayı soruşturmasını kabul etmesi ve tabi Gazze’deki ablukayı kaldırması . . .
Obama , PKK konusunda tam destek sözü verdikten sonra Türkiye-İsrail ilişkilerinden son gelinen noktadan ABD’nin rahatsızlığını dile getirdi .
Ve ilişkilerin düzelmesi için var gücüyle çalışacağını söyledi . Şimdi , bu zirve , 7 Aralık’da , Washington’da yapılacak , Erdoğan-Obama ikili görüşmesi öncesinde bi ısınma turuydu . Gerek Başbakan gerekse de Obama beklentilerini dile getirdi .
Bundan sonrası önemli asıl .
Obama Beyaz Saray’a oturduğundan bu yana , Bush döneminde tatsızlaşan ikili ilişkileri düzeltmek için çaba gösterdi . Ankara ve Kahire konuşmalarıyla , gerek Türkiye gerekse de Mısır’ın , hem bölge hem de ABD için önemini vurguladı .
Burada ABD’nin gözden kaçırdığı , Türkiye’nin gerek komşuları gerek Rusya gerekse de Orta Asya ve Afrika’ya yönelik yeni politikalarıydı . Türkiye , Erdoğan ve Davudoğlu ikilisinin çabalarıyla hem siyasi hem de ekonomik alanlarda dev adımlar attı . Amerika bu güne kadar , hep Türkiye’nin Ba
tı’yla ilişkilerine odaklanır , Ankara’nın diğer ülkelerle , özellikle de Arap dünyasıyla ilişkilerine dikkat bile etmezdi . Mavi Marmara rezilliğinden sonra antenleri dikiliverdi Washington’un ve Ankara’nın kısa sürede , ne denli büyük kazanımlara imza attığını fark etti .
Sonra , gerek Türkiye içinde gerekse de dışında , ABD’yle ilişkilerimizin kötüye gideceği , eksenimizin kaydığı yolunda söylemler birbirini kovaladı . Bakınız , Türkiye Doğu’nun ve İslam aleminin imrenerek baktığı ülke olmaya başladığı andan itibaren , ABD için çok daha büyük önem kazandı . Artık Batı’nın çaldığı marşa uygun adım ilerleyen bir Türkiye yok . Bölgenin sorunlarını çözmek için mutlaka kapısı çalınması gereken bir ülke konumunda Türkiye . Erdoğan’la Obama’nın gerçekleştireceği 7 Aralık zirvesinde , İran , Irak ve Suriye gibi , ABD’nin ya hiç ya da dengesiz ilişkiler içinde olduğu ülkeler masaya yatırılacak ve Ankara’nın geleceğe yönelik , somut önerilerine kulak kesilecek Hillary Clinton ve danışmanları .
İsrail’le ilişkilere gelince , Tel-Aviv’in Başbakan’ın söylemlerine kulak vermesi gerek . Bunun içinde Netanyahu’nun Leberman’ı ikna etmesi şart . Obama’ysa , Türkiye’nin artan önemi ve bağımsız davranışlarına saygı göstermek zorunda . Neden mi? Türk-Amerikan ilişkilerini tehlikeye atmayacak kadar akıllı da ondan!
Kadınlar kimin için süslenip giyinir
Genel kanı erkekler içindir . Sevdikleri içindir . Eşleri içindir , değil mi? Hayır .
Açık sözlü bir hatunla konuşun , sözünü sakınmayan bir hanımla sohbet edin , size kadınların salt diğer kadınlar için giyinip süslendiklerini söyleyeceklerdir . Hemcinslerince beğenilmek , takdir edilmek , hanımlar için erkeklerin övgüsünü almaktan daha önemlidir .
Çünkü kadının gerek duygu gerekse de iş dünyasındaki tek rakibi gene kadındır . Takar takıştırır , makyajını yapar ve hemcinsten arkadaşlarıyla bir araya gelir . Eğer o hanımlar “ayyy şekerim , ne kadar güzel olmuşun! Bu giysi de sana ne kadar yakışmış!” derse , kadın mest olur . Amacına ulaşmıştır çünkü . Erkeği bu sözleri zaten söyleyecektir ; doğru olsa da olmasa da . Çünkü çaresizdir garibim .
Sevdiğine , “Bu ne biçim giysi? Makyajın da hiç olmamış!” diyebilecek bir babayiğit tanıyor musunuz? Gerek bende gerekse de sizde bu yürek ne arar? Bu saatten sonra da evin içinde suratı beş karış bir hatunu çekebilir misiniz? Onun için de yalana baş vurursunuz o saat . Ama diğer kadınlar böyle bir kaygı taşımadıklarından , istemeye istemeye de olsa , “valla pek hoş olmuşun!” deyiverirler hemencecik .
Onun içinde kadın , salt diğer kadınlar için giyinir , süslenir , kendine bakar .
Star Gazete



















