Erdoğan: Sarkisyan Özür Dilesin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan‘ın, Dağlık Karabağ ve Ağrı konusundaki açıklamalarından dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan‘ın, Dağlık Karabağ ve Ağrı konusundaki açıklamalarından dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan” Bu bir devlet adamlığına veya bir cumhurbaşkanına yakışan bir ifade, bir yaklaşım tarzı değildir. Gelecek kuşakları, yeni nesilleri kin ve nefretle donatmak devlet adamlığına yakışmaz‘‘ ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Aliyev ile Zagulba Sarayı‘nda düzenlen ortak basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna cevap verdi.

Başbakan’a Sarkisyan‘ın “Dağlık Karabağ‘ı biz aldık, yeni nesil de bundan sonra Ağrı‘yı ele geçirsin” sözlerinin hatırlatılması; ‘‘Bu bir devlet adamlığına veya bir Cumhurbaşkanına yakışan bir ifade tarzı değildir. Gelecek kuşakları, yeni nesilleri kin ve nefretle donatmak devlet adamlığına yakışmaz. Sarkisyan‘ın yaptığı bir tahriktir. Kin ve nefretle kendi gençliğini donatma gayretidir. Ermenistan gençliğinin geleceği bu gidişle karanlık olacaktır . Şunu kesinlikle bilmeleri gerekir, şu anda Yukarı Karabağ‘da bir işgal vardır ve işgalci olanlar bellidir. Bunu zaten bizler söylemiyoruz. Birleşmiş Milletler de söylüyor, tescilli. Bunun çözümü gerekir. Çözümü noktasında da şu ana kadar olumsuz yaklaşım Ermenistan tarafındadır. Azerbaycan devamlı olumlu yaklaşımını ortaya koymuştur. ‘Siz şu anda Karabağ‘ı teslim aldınız bizden, biz ölüp gideceğiz, Ağrı‘yı da siz halledeceksiniz‘. Böyle bir mantık olur mu, böyle bir anlayış, böyle bir istikamet, böyle bir ufuk gençliğe verilir mi? Bu ne demektir, ‘Ermenistan Türkiye ile ey gençler, bundan sonra istediği gibi istediği şekilde bir savaşa da girebilir‘. Bunların hepsini reddediyoruz, böyle bir devlet adamlığı, böyle bir diploması olmaz. Sarkisyan burada çok ciddi bir yanlış yapmıştır, tarihi bir yanlışın altını bizzat kendisi tescilleyerek çizmiştir. Özür dilemesi lazım ve bu yanlışından dönmesi lazım.‘‘

Bu arada söz alan İlham Aliyev ise Sarkisyan ile defalarca görüştüğünü, kendisinden bir şeyin de beklenmeyeceğini ekledi. Azeri liderin bu sözü salondakileri güldürürken Aliyev, yaklaşık birbuçuk milyon nüfusu olan Ermenistan’ın Türkiye’ye kafa tutmasının bir hayal olduğunu kayd etti. Aliyev, Ermenilerin uykudan uyanarak gerçek hayatı görmeleri gerektiğini ifade etti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile