Erdoğan: Seçim ekonomisine tevessül etmeyeceğiz

Erdoğan: Seçim ekonomisine tevessül etmeyeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu genel seçimlerde de disiplinden asla taviz vermeyeceğiz. Seçim ekonomisine tevessül etmeyeceğiz” dedi.

Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK), Rixos Otel’de düzenlenen 18. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, bugün iktidarda milletin hakkını savunan, hukukunu koruyan, milletin kaynaklarını, ülkenin potansiyelini hassasiyet içinde değerlendiren bir hükümet bulunduğunu söyledi.
İktidarları boyunca toplumun her kesiminin şartlarını imkanlar ölçüsünde iyileştirmeye gayret ettiklerini vurgulayan Erdoğan, ekonomik büyümeyi, zenginleşmeyi her kesimde adil biçimde dağıtmanın mücadelesini verdiklerini ve buna aynı şekilde devam edeceklerini vurguladı.
Erdoğan, “Yapısal reformlarla, istikrar ve güven zeminini muhafaza ederek, Türkiye’nin kronik sorunlarını tek tek geride bırakarak, her gün, her sabah, inşallah daha iyi bir Türkiye’ye uyanacağız, hep birlikte” dedi.
Başbakan Erdoğan, 12 Eylülde milletin takdiriyle uygulamaya giren Anayasa değişikliğinin Türkiye için yeni bir ufuk açtığını, ülkenin geleceği adına umut verici bir süreç başlattığını ifade ederek, bu süreçten 73 milyonun tamamının, esnaf ve sanatkarın olumlu etkileneceğini dile getirdi.
Yurt dışına çıkış kısıtlamalarının kaldırılarak, esnafı doğrudan ilgilendiren değişiklik gerçekleştirildiğini kaydeden Erdoğan, Ekonomik ve Sosyal Konseyi anayasal bir kurum haline getirerek, esnafın, sanatkarın, ülkenin geleceğinde daha fazla söz sahibi olmasını sağladıklarını, yargıdaki değişikliklerle esnafın yararlanacağı yeni bir süreç başlattıklarını anlattı.
İMKB’nin, 12 Eylül sabahından itibaren tarihi rekorlar elde ettiğine dikkati çeken Erdoğan, göreve geldiklerinde on binlerde olan borsanın, şu anda 64 bin rakamını aşarak, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını vurguladı.
Erdoğan, şunları söyledi:
“İnanıyorum ki, her alanda daha güzel haberler almaya devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkarımızın her dönemde en büyük beklentisi, unutmayalım, istikrar ve güvendir. Bu iki kelime, kalkınmanın, büyümenin sihirli iki kelimesidir. Mali disiplinden taviz vermeksizin, istikrar ve güven içinde inşallah, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkan bir Türkiye’yi hep birlikte hazırlayacağız. 8 yıl boyunca hep bu kararlılığın içinde olduk. Önümüzdeki dönemde de siyasette, ekonomide, dış politikada olsun, istikrar ve güveni sarsacak hiçbir eyleme, girişime müsaade etmeden yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.”

“SEÇİM EKONOMİSİNE TEVESSÜL ETMEYECEĞİZ”
İktidarları döneminde 2 yerel ve 2 genel seçim ile 2 halk oylaması gerçekleştirildiğini anımsatan Erdoğan, bunların hiçbirinde mali disiplinden taviz vermediklerini, para politikalarını askıya almadıklarını, popülizm tuzağına düşmediklerini belirtti.
Başbakan Erdoğan, “Seçim öncesi rüşvet dağıtanlardan, bol keseden vadedenlerden olmadık. Son halk oylamasında da bu tavrımızı net olarak ortaya koyduk. Ekonominin dengelerini sarsacak hiçbir girişim içinde olmadık. Genel seçimlere 9 ay gibi bir süre kaldı ve biz bu genel seçimlerde de disiplinden asla taviz vermeyeceğiz. Seçim ekonomisine tevessül etmeyeceğiz” diye konuştu.
Türkiye’de siyaset yapma tarzının, iktidarları döneminde büyük değişim yaşadığını ifade eden Erdoğan, bununla birlikte seçmenin artık belli bir olgunluğa eriştiğini kaydetti.
“Bol keseden dağıtarak, popülizm yaparak, olmayacak hedefler göstererek, yapılmayacak işleri söyleyerek, milleti kandırma döneminin artık tarihe karıştığını” söyleyen Erdoğan, “Ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Hep söylüyorum, Ziya Paşa’nın güzel bir ifadesi var; ’Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’. Eserlerle konuşacağız. Aziz milletimiz artık bu tarz siyasete zaten prim vermiyor. Bu tarz plansız, programsız söylemlere itibar etmiyor. Önümüzdeki genel seçim sürecini bu hassasiyetle yürüteceğiz. Yaptıklarımızı anlatacak, ama yaptıklarımızdan daha çok planlarımızı, projelerimizi, hedeflerimizi başladığımız noktadan devam ettirerek, sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Türkiye ekonomisinin büyümesine, demokratikleşmeye, istikrar ve güven ortamının muhafazasına katkı sağladığı için esnaf ve sanatkara teşekkür eden Erdoğan, TESK Genel Kurulu’na başarılar diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile