Erdoğan: Suriye Diktatörü Esed, 60 Bin İnsanın Ölümüne Sebep Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye diktatörü Esed ve onun gayri meşru rejimi, Suriye’de şu ana kadar 60 binden fazla insanın ölümüne, bir milyonu aşkın insanın da ülkelerinin terk etmesine sebep oldu.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Macaristan ziyareti çerçevesinde başkent Budapeşte'deki ELTE Üniversitesi'nde bir konuşma yaptı. Konuşmasında Suriye’deki duruma değinen Erdoğan, “Komşumuz Suriye’de Son derce kanlı çatışmalar yaşanıyor. Suriye diktatörü Esed ve onun gayri meşru rejimi, Suriye’de şu ana kadar 60 binden fazla insanın ölümüne, bir milyonu aşkın insanın da ülkelerinin terk etmesine sebep oldu. 911 kilometre sınırı paylaştığımız Suriye ve oradan şu an ülkemize göç eden insanların sayısı yaklaşık 230 bine ulaşmıştır. Bunların şu anda 165 bini çadır kentlerde, konteyner kentlerde yaşamaktadır.” Dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: “Erdoğan şöyle devam etti: Biz açık kapı politikası ile Suriyeli kardeşlerimize kapıları asla kapatmayacağız. Ve onlar geldikçe biz de onlara yer bulma gayreti ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim Suriyeli muhtaç kardeşlerime sahip çıkmamız gerekiyor ki, bunu için gerek yurt dışında gerek yurtiçinde zaman zaman eleştiriliyoruz.”

Erdoğan, Türkiye’nin muhtaçlara sahip çıkma politikasının çok eskilere dayandığını ve Osmanlının 500 yıl önce zorla İspanya’dan göç ettirilen Musevilere sahip çıktığını anlattı. Başbakan Erdoğan, Türkiye’ye sığınanlardan birinin de Macar Ferenc Rakoçi olduğunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile