Erdoğan: Tek tip askerlik raftan kaldırılmadı

Erdoğan: Tek tip askerlik raftan kaldırılmadı

Başbakan Erdoğan,"Tek tip askerlik raftan kaldırılmadı. Çalışmaları göreceğiz." açıklamasında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Tek tip askerlik raftan kaldırılmadı. TSK'nın çalışmalarını bekliyoruz." açıklaması yaparak iptal edildiği sanılan tek tip askerliği tekrar gündeme taşıdı.

Tek tip askerlik rafa kaldırıldı derken bir gelişme yaşandı ve proje değiştirilerek tekrar gündeme taşındı. Kısa dönemin 4 ay olması ve uzun dönemin 12 ayda sabitlenmesi projesi bu sefer hükümet tarafından ele alındı. Küçük bir hatırlatma yaparak ilk tek tip açıklamasının Genel Kurman Başkanı Işık Koşaner tarafından dile getirildiğinin altını çizelim.

İlk MYK’da tartışılması beklenen tek tip askerlik projesinde birçok değişiklik yer alıyor. AK Parti üyeleri 15 aylık uzun dönemin 12 aya indirilmesine olumlu bakıyorlar. Lakin çıkan tartışma ve itirazların üniversite okuyanların düzenin bozulmasında meydana geliyordu. Fakat bu yeni düzenlemede üniversite okuyanlar için yeni bir düzenleme yapılıyor. AK Parti kısa dönemin 4 aya indirilmesini değerlendirecek. Konu hakkındaki geniş çapta bilginin hükümet sözcüsü tarafından açıklanması bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile