Abbas yolcu diyenler yolculuğa çıktı

Abbas yolcu diyenler yolculuğa çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi Trabzon'da halka hitap etti. Erdoğan, kaset skandalının ardından istifa eden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında "Her gittiği yerde diyor ki bunlar gidici. Abbas yolcu diyenler yolculuğa çıktı" dedi.

Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal'ın istifasına neden kaset skandalı hakkında CHP'yi topa tuttu. Erdoğan," CHP’yi karıştırmak için dışardan birilerine ihtiyaç yok. Kendileri zaten onu yapıyor. Eski Genel Başkan sürekli bizi kast ederek Abbas yolcu diyordu. Sonra ne oldu? Yeni Genel Başkan önce aday değilim dedi sonra adayım dedi. Memur ya! Şimdi iş ortada demek ki o kaset ve CD olayını hazırlayanlar da ortaya çıktı. Eğer siyasete soyunan siyasetin içerisine giren, hele hele bu makamlarda olanlar ahlaki yönden bozulmaz. Eğer bunlar bozuluyorsa benim millettim ahlak yoksunu olan bu türleri herhalde barındırmayacak. Bu nedir bu kendi işine, kendi eşine en önemli saygısızlıktır. Kendi eşine hakarettir. Maalesef bunları anlamak mümkün değil. Şimdi yeni Genel Başkan aynı sözleri söylüyor. Her gittiği yerde diyor ki bunlar gidici. Abbas yolcu diyenler yolculuğa çıktı. Bize gidici diyenlere de milletim en güzel cevabı 12 Eylül'de verecek" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Trabzon'da yaptığı konuşma şöyle:

Biz bu milletin derdini kendimize dert edindik. Milletimizin sorunlarını çözmek için yola çıktık. Milletimizi söz sahibi olmasından rahatsız oldular. Bunu hazmediyorlar. Güçlü Türkiye'ye, birlik beraberliğe, kardeşliğe hayır diyorlar.

Şimdi Allah'tan iyi ki sizler varsınız. Sizler olmasaydınız ben ne edecektim. Terör örgütü bir süredir kanlı eylemler yapıyor. Bir taraftan güvenlik güçlerimize saldırırken ülkemizi kirli oyunlarla tahrik etmeye çalışıyorlar. Buradan açık açık söylüyorum. Terör örgütünün bu kanlı saldırıları esasen bir hayır kampanyasıdır. Demokrasiye hayır diyorlar, güçlü Türkiye'ye hayır diyorlar. Güvenli huzurlu Türkiye'ye, kardeşliğe hayır diyorlar. Bunların yanında CHP var, MHP var. Eskiden CHP MHP bir araya geliyordu diyordum ruh ikizi şimdi BDP'de katıldı bunlar ruh üçüzü oldu. Bunlar iç siyasete, halk oylamasına yön vermeye çalışıyorlar. Benim milletim buna prim vermez. 12 Eylül'de bu kirli oyunları ortadan kaldırmaya 'EVET' mi? Trabzon bu işi bitirdi. Ben size inanıyorum, siz de bize inanın. İnşallah terör örgütünün içerdeki kirli odaklarla, kirli çetelerle nasıl işbirliği içerisinde olduğunu biliyorsunuz. O yazılan iddianamelerdeki kirli ortaklıkları biliyorsunuz. Bu kirli oyunlar böyle devam ederken, bu terör bu çeteler işte bunlarla beraber maalesef bir takım siyasi partilerde bu oyunun figüranı oluyorlar.

BÜTÜN KİRLİ TUZAKLARA, ÇETELERE KARŞI MİLLETİMİZLE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Terör örgütü bunlara alçakça saldırırken, Ankara'da bazıları bunu fırsat bilip aynı anda hükümete saldırıyor. Terör örgütü kan döküp askerimizi polisimizi şehit ederken, bir takım kirli eller ortaya çıkıp şehitlerimizi istismar ediyorlar. Bu kirli bir oyun. Bir şehit musalla taşında yatarken slogan atılır mı? Şehit ne bekler? Dua bekler. Bunların bir işareti var başlar o işareti yapar, slogan atar. Şehit dua bekler onlar bunu yapmaz neden dert başka dert. Allah'ın izniyle milletimizin sağduyusu ile Türkiye bu oyuna gelmez. Bütün bu kirli oyunlara karşı yanımızda mısınız? Bütün bu kirli tuzaklara karşı arkamızda mısınız? Çetelerle mücadelede bizimle beraber misiniz? Önünüzde iki şey var Darbe Anayasası ve Milletin Anayasası! Çünkü CHP, MHP, BDP bunlar darbe anayasasına çağrı yapıyorlar. Bu arada güzel şeyler de oluyor.

CHP'Yİ KARIŞTIRMAK İÇİN DIŞARIDAN BİRİLERİNE İHTİYAÇ YOK

Geçen gün baktım Kemal Efendi diyor ki bir beyaz var bir de kahverengi var oy pusulasında. Biliyorsunuz kahvenin rengi kahverengi. Yav iyi ki öğrendin kahvenin rengini bugüne kadar bilmiyor muydun? Bende şaşırdım dedim ki bu gerçek mi? Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır ve dedi ki oyunuzu gelin o kahverengine basın. Ben de Kemal Efendiye diyorum ki ananızın ak sütü gibi o bembeyaz yer var ya oyunuzu gelin o damgayı oraya basın. Mesele bu. Bu kirli oyunları bozuyor muyuz? 12 Eylül'de istismarcıların elinden oyuncaklarını alıyor muyuz?

CHP’yi karıştırmak için dışardan birilerine ihtiyaç yok. Kendileri zaten onu yapıyor. Eski Genel Başkan sürekli bizi kast ederek Abbas yolcu diyordu. Sonra ne oldu?

Yeni Genel Başkan önce aday değilim dedi sonra adayım dedi. Memur ya! Şimdi iş ortada demek ki o kaset ve CD olayını hazırlayanlar da ortaya çıktı. Eğer siyasete soyunan siyasetin içerisine giren, hele hele bu makamlarda olanlar ahlaki yönden bozulmaz. Eğer bunlar bozuluyorsa benim millettim ahlak yoksunu olan bu türleri herhalde barındırmayacak. Bu nedir bu kendi işine, kendi eşine en önemli saygısızlıktır. Kendi eşine hakarettir. Maalesef bunları anlamak mümkün değil. Şimdi yeni Genel Başkan aynı sözleri söylüyor. Her gittiği yerde diyor ki bunlar gidici. Abbas yolcu diyenler yolculuğa çıktı. Bize gidici diyenlere de milletim en güzel cevabı 12 Eylül'de verecek.

Benim partim 2011 seçimlerinde ikinci olursa ben partimin Genel başkanlığından çekilirim. Ama dedim ana muhalefet yavru muhalefet siz çekilebilir misiniz? Batı da başarısız olan liderler koltuklarında durmazlar bırakır giderlerdi. Ben diyorum ki eğer başarısız oluyorsam, partim başarısız oluyorsa bırakırım.

EKONOMİ EĞİTİMİ ALAN BİRİ BUNU SÖYLEMEZ

Dün Konya'da konuşuyor çok enteresan kişi başına gelir 2590'dan 10 bin dolara nasıl çıktı? Böyle saçma bir soruyu herkes sorabilir ama ekonomi eğitimi alan bir Genel Başkan söyleyemez. Malatya'ya gidiyor bu anayasa da kayısı ile ilgili birşey var mı? Rize'ye geliyor bu anayasada çay ile ilgili birşey var mı? Bu herhalde yemek kitabı ile karıştırıyor. Bu beyefendi zamanında SSK'nın genel müdürlüğünü yaptı. Zarar zarar zarar zarar! Dersim'de bu kadar insan öldürülürken şuanda o insanlar hangi yüzle bu milletin karşısına çıkıyorlar. Biz hiçbir zaman milletimizi rahatsız eden oyunların içerisinde olmayacağız. Bakınız, 411 oy ile biz meclisten bir karar geçirdik. Neydi? Genç kızlarımızın başörtülü olarak üniversiteye gitmeleriydi. Biz MHP ile beraber hareket ettik fakat 411 oy ile meclisten geçen bu kararı AYM'ye kim götürdü CHP götürdü. Kemal Bey senin de onun altında imzan yok mu? Şimdi diyorsunki bunu ben hallederim diyorsun ayıptır ayıp, dürüst ol dürüst! Bunlar istismar için herşeyi yapar.

İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ DİYE BİR ANLAYIŞ YOK

Bir ara İstanbul'da çarşaflı kardeşlerimizin yanına gidip rozet taktılar çok geçmedi bir kardeşimizi tekme tokat otobüsten attılar. Bunlarda inanç özgürlüğü diye bir anlayış yok. Bunlarda insanı insan olduğu için karşılamak diye bir anlayış yok. Biz de yaradılanı yaradandan ötürü sevmek anlayışı var. Mesele bu. Milletin derdi başka bunların derdi başka. Gazeteler başlık attı, CHP Çarşaf açılımı yapıyor, CHP Kuran Kursu açılımı yapıyor diye. Şimdi Ramazan'da içki içmek yasaktır dediler sonra da çıktılar din tüccarlığından bahsediyorlar. Bizim abdestimizden şüphemiz yok namazımızdan şüphemiz olmaz. Senin calibren de buna yetmez. Çok da bol keseden atıyor. İki anahtarlar dağıtanlar oluyordu ne oldu o anahtarlar geldi mi biz Elhamdülillah şuanda 439 bin konut yaptık ve 10-15-20 yıl vade ile vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Şu anda 330 bin konut sahiplerine teslim edildi. Bu konutlardan Trabzon'da alanlar biliyor. Bunlar zaten bu memlekette dikili kazıkları yok. Çoki iyi tanıdıkları için de bunlara tek başına iktidar vermedi.

Trabzonspor stadı CHP iktidarını beklerse of of! Daha çok bekler. 7500 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonumuzun inşaatını gerçekleştirdik, bu yılsonu bitiyor. Olimpik yüzme havuzunun olduğu kapalı salonu gezdim orada da yine büyük ihtimalle yılsonuna kadar hizmete giriyor ve ardından da Söğütlü’deki atletizm aynı zamanda stad olacak orayı da gezdim süratle devam ediyor o da bu yıl içerisinde bitecek.

20 Ekim 1976'ya bir gittim. Hüseyin Avni Aker'de Liverpool'u yenmişti. 34 Yıl sonra biz Trabzonspor'dan aynı zaferi bekliyoruz. O maçın 11'nde Şenol Güneş'de vardı. O Şenol şimdi Trabzonspor'un başında. Burada kendilerine başarılar diliyorum. Tabii bu stad ile birlikte 7500 kişilik bu kapalı spor salonu Anadolu'nun en önemli kapalı spor salonlarından biri olacak. CHP'ye oy veren kardeşlerim, MHP'ye oy veren kardeşlerim sakın yönetimin düştüğü bu oyuna siz düşmeyin. MHP, CHP'nin vagonu haline geldi. Trabzon'da kim hangi partiye oy vermiş olursa olsun, 12 Eylül bir seçim değil halk oylamasıdır. Hükümete, partilere değil kendinize geleceğe oy vereceksiniz.

12 EYLÜL'DE NEYİ OYLAYACAKSINIZ? NEYE EVET DİYECEKSİNİZ!

Şimdi anayasa değişikliği ile son derece demokratik bir kurum getiriyoruz. Bu kamu denetçiliği kurumu. Bu kurum şuanda İsveç'te başarı ile işleyen bir kurum bunu getiriyoruz. İsveç'e nereden gitti bu kurum Osmanlı'dan gitti. Burası da ilginçtir.

İnsanı yaşatacağız ki devlet yaşasın. İnşallah bununla devletimiz çok daha güçlü hale gelecek. Benim Trabzonlu kardeşim memur olacak sınavı kazanmış. Komşusuna, eşine dostuna ailesine akrabalarına bakıyorlar. Bunu yapıyorlar. Yav bırak ne uğraşıyorsun onunla. İleri demokrasilerde böyle birşey olur mu ama bizde oluyor. Fişleme yapılıyor fişleme. Bunun kaldırılmasına EVET mi?

Artık herkes kendisi hakkındaki bilgilere ulaşacak, yanlış bilgileri düzeltecek. Kişilerin özel hayatını, aile hayatını kişisel verileri koruma altına alınıyor. Böylece fişlemeye son veriyoruz. Yeni bir dnemi başlatıyoruz.

Benim işçi kardeşim iki sendikaya rahatlıkla üye olabilecek. Memurların toplu görüşme hakkı var ama toplu iş sözleşmesi hakkı yok bunu getiriyoruz. Benim emekliler emekli memurlar onların böyle bir imkanı yoktu onların da aynı şekilde toplu iş sözleşmesinden istifade edecek. Grev hakkına getirilen anayasal kısıtlamalar ortadan kaldırılıyor. Ortaya çıkan zararlardan sendikalar sorumlu tutulmayacak EVET mi?

HSYK sadece birilerinin belirlediği değil, ilk kademe mahkemelerinin de söz sahibi olduğu bir kademeye kavuşuyor. Hukukta ideolojik yapılanmaların, taraf tutmanın önüne geçecek düzenlemeyi getiriyoruz. Şimdi bir şeyi daha söylemek istiyorum.

Yola çıkarken ne dedik? İlköğretimde yoksul ailelere erkeklere 20 TL, kızlara 25 TL veriyoruz. Ortaöğretimde erkeklere 35 kızlara 45 TL veriyor muyuz? Bunlar pozitif ayrımcılıktır. Parayı anneye veriyoruz çünkü dumansız havayı sevdiğimizden babaya vermiyoruz. Hem sağlığınıza hem cebinize dikkat.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile