Erdoğan: Uludere’de Ölen 34 Kişinin Ailesine 123 Bin Lira Tazminat

Erdoğan: Uludere’de Ölen 34 Kişinin Ailesine 123 Bin Lira Tazminat

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludere’de yakınlarını kaybedenlere terör tazminatı ödemesi için çalışmaların tamamlandığını söyledi.

  “Ölen her bir kardeşimiz için 23 bin 150 lirayı gönderdik . Başbakanlık hesaplarından 100 bin lirayı da gönderdik . ” diyen Erdoğan , şu an itibariyle her aileye 123 bin lira ödediklerini aktardı . Erdoğan , “Bu paranın ölenleri geri getirmeyeceğini biz çok iyi biliyoruz . Yaraları sarmak gönülleri kazanabilmektedir . ” diye konuştu .


AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan , 28 Aralık günü Şırnak Uludere’de son derece talihsiz bir olay yaşandığını , 34 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti . CHP , BDP ve PKK ile medyanın siyasi rant amaçlı çalışmalarına rağmen hükümetin soğukkanlı bir şekilde acıyı paylaşan tutum sergilediğini aktaran Erdoğan , “Aradan geçen bir ay içinde samimiyetsizlikle kenara çekilenler tüm imkanlarımızla meseleyi takip ediyoruz ve edeceğiz . Biz Uludere’de yaşananların aydınlatılması için tüm imkanları seferber ediyoruz . ” dedi .




TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KATLİAMLARINA GÖZ YUMANLAR ULUDERE’DE TİMSAH GÖZYAŞI AKITTI

Başbakan Erdoğan , Uludere’de acıyı suiistimal edenleri sert bir dille eleştirerek şu soruları sordu : “Uludere’de köylerde benim evlat acısı çeken vatandaşlarımı istismar edenler acaba Hakkari’de geçenlerde polis otobüsüne saldırırken öldürdükleri Zeki Yeşil kardeşimin , Bingöl’dek çocuklarını korumak için şehit olan Hatice Belgin kardeşimin , Batman’da Mizgin Doru kardeşimin hesabını verebilecekler mi? Uludere olayından sonra vicdan kavramını hatırladılar . Daha önce vicdanınız nerede? O gözyaşını Hatice Belgin için neden dökmediniz? Mizgin Doru ve karnındaki bebeği için neden dökmediniz? Molotofla yakılarak öldürülen kızımız insan değil miydi? Neden tek kelime etmediniz? 14-15 yaşında dağa gönderilen ölmek ve öldürmek için robot haline getirilen o çocuklar gözyaşları dökülmek için çocuk değil miydi? O mağaralarda o çocuklar ne yer ne içer? Gençlere dağı neden adres olarak gösterirsiniz? Ni için tek yol silah tek yol ölüm derseniz? Uludere için güvercin oldunuz , gözyaşı döktünüz . Diyarbakır’da örgüt tarafından katledilen 5 kız için örgüte tek söz söylemediniz? Yazılı ve görsel medya ; niye bunları konuşmuyorsunuz? Terör örgütünün katliamlarına göz yumanların Uludere`de akıttıkları göz yaşı timsahların gözyaşıdır . ”

Uludere’deki acılı ailelerin bunların iki yüzünü görmesini isteyen Erdoğan , “Biz böyle bir çifte standarta asla tenezzül etmedik . Biz bu yola analar ağlamasın diye çıktık . 5 yıldır annemi görmüyorum diyen çocuğun hıçkırıklarla ağladığını gördünüz değil mi?” dedi .




" TAZMİNAT ULUDERE OLAYININ ÜZERİNİ ÖRTMEK AMAÇLI DEĞİL , SORUŞTURMA SÜRÜYOR "

Uludure meselesinin de Hrant Dink cinayetinin de devletin derin dehlizlerinde kaybolmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden Erdoğan değerlendirmelerini şöyle sürdürdü : “Biz bu konularda kimsenin yol göstermesine ihtiyaç duymayız . Vicdanları rahatlatacak adımları atmazsak , hakkı mazlum , masum suretlerin gözümüzün önünde kaybolmayacağını çok iyi biliyoruz . Uludere hadisesini her boyutuyla inceletiyoruz . Olayın tüm boyutlarıyla aydınlığa kavuşturulması için her şeyi yapıyoruz . Bölgede benzer hadiselerin yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz . Uludere’de yakınlarını kaybedenlerin yakınlarını terör tazminatı ödemesi için her bir kardeşimiz için 23 bin 150 lirayı gönderdik . Başbakanlık hesaplarından 100 bin lirayı da gönderdik . Şu an itibariyle her aileye 123 bin lira ödüyoruz . Bu paranın ölenleri geri getirmeyeceğini biz çok iyi biliyoruz . Yaraları sarmak gönülleri kazanabilmektedir . Bunlar meselenin üzerini örtme amaçlı değildir . Soruşturmalar hassasiyetle sürüyor . Aynı şekilde Hrant Dink davasının vicdanları rahatlatacak süreç işletilecektir . Yürütme olarak üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirecek . ”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile