Erdogmus Köyündeki Tarhana Tesisinin Hedefi 90 Ton Üretim

Erdogmus Köyündeki Tarhana Tesisinin Hedefi 90 Ton Üretim

Kütahya’nin Gediz ilçesinde Zafer Kalkinma Ajansi tarafindan desteklenen “Tarhana ile Gediz’de Dar Hane Kalmayacak” projesi çerçevesinde, ilçeye bagli Erdogmus köyünde kurulan tarhana tesisinin açilisi yapilan bir törenle gerçeklesti.

Erdogmus Köyünde yapilan törene, Kütahya Vali Yardimcisi Aydin Börü, Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, Il Tarim ve Orman Müdürü Orhan Özçalik, Zafer Kalkinma Ajansi Genel Sekteri Veli Oguz, Il Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Iskur Il Müdürü Erdogan Sahin, Il Ticaret Müdürü Ismail Hakki Uygun, Ziraat Bankasi Eskisehir Bölge Baskani Vehbi Bahadir Yalçin, Kütahya Ticaret Borsa Baskani Necati Gültekin, Gediz Kaymakami Hakan Alkan, Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak, Gediz Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Vedat Öztürk ve çok sayida vatandaslar katildi.

Gediz’den 11 kurum ve 4 proje ortaginin basvurusu ile Zafer Kalkinma Ajansi desteginde atil vaziyette olan kamuya ait bir binada faaliyete geçen tesis ilk kadin kooparatifi olma özelligini tasirken, 10 kadin istihdami gerçeklestirilecek. Kooperatifin kurulusu çerçevesinde 100 kadina 60’ar saat egitim verildi.

Tesisin hedefi yillik 90 ton tarhana üretmek.

Tesis ile ilgili konusan Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak, “Tesisin kadin kooperatifi tarafindan isletilmesi saglanarak hem kadin istihdami hem de onlarin ekonomiye daha fazla katki saglamalari hedeflenmis yine katma degeri yüksek ürünler üretilerek kazanç saglamalarinin kapisi açilmistir” dedi.

Akçadurak, “Ilçemizde yeni kurulan Gediz Elif Ana Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi tarafindan proje sonrasi süreçte isletilecek olan bu tesisi ilçemize kazandiran proje basvuru sahibi ile tüm proje ortak ve istirakçilerine tesekkür eder, hayirlara vesile olmasini dilerim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile