Eregli Belediyesi Ile Belediye Is Sendikasi Toplu Sözlesme Imza Töreni

Eregli Belediyesi Ile Belediye Is Sendikasi Toplu Sözlesme Imza Töreni

Konya’nin Eregli Ilçe Belediyesi ile Belediye Is Sendikasi Toplu Sözlesme Imza Töreni gerçeklestirildi.

Eregli Ilçe Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Belediye Baskan Adayi Hüseyin Oprukçu Kültür merkezinde Belediye-Is Sendikasi ve Kadrolu Isçiler Toplu Is Sözlesmesi programini gerçeklestirdi. Isçi Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Ismail Dumanli, Eregli’de sirket çalisanlarinin sendikal haklarini elde ettikleri ifade ederek, “Eregli’de bugün sirket çalisanlarimiz sendikal haklarini elde ettiler, sendikal güvenceye kavustular. Onlarla bugün bu salonda ilk defa toplu sözlesme imzaliyoruz tarihi bir gündür diyorum ilk adim atildi bundan sonra insallah yine belediye baskanimizin bizlerle görüsmelerinden aldigim duruma göre daha iyi daha güzel günler bizi bekliyor inaniyorum. 31 Marttan sonra da baskanim Türkiye’de yasanan sartlara göre yeni iyilestirmelerle ilgili arkadaslarimizin durumlariyla ilgili çalismalarina devam edecek geldigimiz nokta yadsilanacak bir nokta degil. Söyle söyleyeyim ki asgari ücret seviyesinden su an ele net 25 bin lira geçecek bir rakam açikladi baskanimiz. Daha sonra bir aidat kesintisi bir yevmiye tutarinda onu da ben üstleniyorum demisti, kendisine sizler adina bir kere daha tesekkür ediyorum. Kurban Bayraminin ve Ramazanlarda 5 bin lira onlara bayram ikramiyesi verecegim dedi yine bizim talebimiz degildi kendi talebi tekrar tesekkür ediyorum. Biz emege kim yakinsa, isçiyi kim koruyorsa isçinin yaninda kim oluyorsa her zaman onu basimiza taç etmisizdir. Bugün burada dostluklarimizin ötesinde Belediye Baskanimla bir toplu sözlesmedeyiz taraf olmam gerekiyorsa taraf olacagim biz emekten yana olanlari koruyup kollamak durumundayiz. Hepinize tesekkür ediyorum, bu toplu is sözlesmemizin sendikamiza, Eregli çalisanlarimiza hayirlara vesile olmasini diliyor, emegi geçen basta Belediye Baskanina degerli kardeslerime ayri ayri tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Toplu is sözlesmemizin hepimiz için, belediyemiz için, Eregli’miz için hayirli olmasini, örnek olmasini diliyorum”

Eregli Ilçe Belediye Baskani Hüseyin Oprukçu imzalanan sözlesmenin hayirli olmasini dileyerek, “Belediye baskanligimiz süreci içerisinde her günü halk günü gibi yasadik insanimiza birebir hizmet etmeye azami gayreti sarf ettik o süreç içerisinde de günde 40 tane ayri duygu seli yasadik kimi aci ama tatlisi yüzde 1 kadar ya var ya yok. Simdi bitmedi bakin arkadaslar süreç çok hizli gelistigi için tasnif yapamadim. Tecrübeliler, eskiler kidemliler içinde mühendisler var hakikaten nitelikli personelim var hepinize ayni statüde mütalaa ettik önümüzdeki süreç ek protokolle bunun tasnif edildigi bir süreç olacak burada bu karsiligin her hal ve sart altinda ekstra haklar saglayacak size bu bir. Ikincisine gelince devletimiz memuruna en düsük ücreti 32 bin lira olarak takdir ediyorsa takdir etmis ise biliyorsunuz kentsel dönüsümde belediye hisseleri oradan gelecek ekstra gelirlerimiz olacak kentsel dönüsüme de basliyoruz yakinda basliyoruz. Halin temelini önümüzdeki günlerde atacagiz ona da basliyoruz. Halin yerinde devasa bir belediye arsamiz çikacak ortaya orada da ticari alanlar ve konutlarla bagli olarak belediyemiz finansal anlamda çok rahatlayacak. Bir baska sey dün yani 2 aya kadar yalniz basimaydim. 2 aydir Cumhur Ittifaki’nin adayi olarak yola çiktigimdan bu yana da artik Cumhur Ittifaki yandasligiyim, tarafliligim resmi olarak tescil edilmis vaziyette. Dolayisiyla Cumhur ittifakinin gücünü de Eregli Belediyesinin arkasina aktif olarak aldigim bir tabloda sizlerin özlük haklariniza bagli olarak çok mutena ve müstesna bir düzenleme yapacagim. Muhtemelen Haziran-Temmuz ayinda biraz iste seçim sonrasi yogunluk yasanacak yogunluktan sonra ekstra görüsmelerimiz olacak biraz önce dedim 32 bin lira devletimizin en düsük devlet memuru maasi olarak takdir ettigi dedim simdi sizlere 8 bin lira koydum üstüne toplamda 25 bin lira oldu. Insallah seçimden sonra bir 7 bin lira daha koyacagim bunun üstüne” seklinde konustu.



Adabag’da personele yer müjdesi

Baskan Oprukçu, “Adabag’da organik tarimdaki ürünlerimizi yediniz nasiplenmeyen var mi? Adabag’in 4/3 Adabaglilara verdim, yetistirin kira almiyorum sizden suyunuzu da elektriginizi de bedava kullanacaksiniz. 41 de belediye personelimiz için ayrilmis vaziyette. Sadece personelinden kim ne kadar yer kendisi için ekmek isterse o kadar yer oraya dikecegi kadar fide ve su parasi, elektrik parasi da ödemeden kendisi için personelimin yol arkadaslarimin yetistirmesini istiyorum. Bugüne kadar finansal anlamda çok darlik yasamama ragmen hiçbirinizin bu darligi yasamamasi için uykularimin kaçtigini geceler oldu sükürler olsun. Kadrolular gözümün içine bakiyor bakmayin rahat olun kanun hükmünde kararname çerçevesinde kadrolu olarak çalisan sirket isçilerime onu veririm de sizi göz ardi falan etmem rahat olun sizlere de bir sey gelecek toplu is sözlesmemiz hayirli olsun. Haziran- Temmuz aylarinda ilave olarak ek protokolle verecegimiz 7 bin lira da hayirli olsun” diye konustu.



“Sadece Eregli’ye degil Konya’ya, sadece Konya’ya degil Türkiye’ye örnek olacak bir basariyla seçimi alalim istiyoruz”

31 Mart seçimleri hakkinda da konusan Baskan Oprukçu, “Yol arkadaslarim istisnasiz hisim akraba konu komsu herkesle beraber birlikte Eregli tarihinde bir ilki daha dün 2019 nasil yasattiysaniz. Bir daha Eregli’ye, sadece Eregli’ye degil Konya’ya, sadece Konya’ya degil Türkiye’ye örnek olacak bir basariyla seçimi alalim istiyoruz. Köylerde açik ara inanilmaz bir sekilde fark atiyoruz Eregli merkezde de öndeyiz yüzde 48-49 bandindayiz. Bu yetmez yüzde 48 49 bandinda bir oyla seçilmek beni belediye baskani yapar ama Eregli’de bir ilk, Konya’da hakikaten tarihe not düsecek sekilde Eregli’den bir mesaj Türkiye’nin de örnek aldigi bir yapi, bir tablo o tabloyu görmek istiyorum yüzde 60 üstüne çikmak istiyorum. Allah sizden razi olsun dostlugunuzdan emin olmak istiyorum, dostlugunuzu görmek istiyorum. Biz istemeden bir baskasinin Eregli belediye Baskanligi makamina nefsi için, cebi için oturmasina asla müsaademiz olmayacak. Dün yayan yapildak yalniz basinaydim, bugün Milliyetçi Hareket Partimizle AK Partimizle birlikte yürüyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile