Ereğli'de 2 Ambulans Devrildi, 2 Kişi Yaralandı

Ereğli'de 2 Ambulans Devrildi, 2 Kişi Yaralandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma kazaları da beraberinde getirdi.

Alaplı’ya hasta bırakan sağlık görevlilerini taşıyan ambulans kar ve buz sebebiyle devrildi . Kazada 1 hemşire ve 1 doktor yaralandı . Bir başka ambulans kazasında ise yaralanan olmadı .


Kaza , sabah saat 06 . 00 sıralarında Alaplı Ereğli yolunda meydana geldi . Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi`ne ait ambulans , Alaplı’da ikamet eden hastayı bırakmak için gece saatlerinde yola çıktı . Hastayı bıraktıktan sonra tekrar Zonguldak’a dönmek için yola çıkan 67 AC 644 plakalı ambulansın sürücüsü Birol Koçaklı ( 46 ) , Ereğli’ye bağlı Gülüç beldesi girişinde direksiyon hâkimiyetini kaybetti . Orta refüje çarpan araç daha sonra yan devrildi . Sürüklenen ambulans kaldırım taşlarını parçalayarak durabildi . Olay yerine gelen trafik ekipleri , yaralı doktor Işıl Alkoç ( 25 ) ve hemşire Mehtap Açıkgöz ( 28 ) için sağlık görevlilerine haber verdi . Olay yerine gelen sağlık ekipleri meslektaşlarına yaptıkları ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi`ne kaldırdı . Ambulans sürücüsü Birol Koçaklı , benzin istasyonuna girmek istediği sırada kazanın meydana geldiğini söyledi .

Ereğli Devlet Hastanesi`ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi . Büyük hasar oluşan ambulans çekici ile olay yerinden uzaklaştırıldı .


Ereğli’de bir başka ambulans kazası daha yaşandı . Ereğli Devlet Hastanesi`ne ait ambulans , hasta bıraktıktan sonra dönüş yolunda yan yattı . Kazada yaralanan olmadığı öğrenildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile