Ereğli’de Arkeolojik Yüzey Çalışmaları Başladı

Ereğli’de Arkeolojik Yüzey Çalışmaları Başladı

Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü heyeti tarihi çalışmalar kapsamında geldiği Ereğli’de arkeolojik yüzey çalışmalarına başladı.


Geçen yıl 2 hafta süre ile yürüttükleri çalışmalar kapsamında Ereğli tarihine ışık tutan tespitler yaptıklarını söyleyen Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Maner, Ereğli’nin tarihi açıdan çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve potansiyelin ortaya çıkmasında Kültür Bakanlığının destek verdiğini kaydetti.

Hitit medeniyetinin burada yaşamış olmalarının Arkeolojik Yüzey Çalışmasında Ereğli’yi tercih etmelerindeki en önemli etken olduğunu kaydeden Maner, “Geçen yıl yaptığımız araştırmada 12 yerleşim yeri tespit ettik. İlk araştırmaları da bu bölgede biz yaptık. Ereğli kültürel mirasını tanıyoruz. Çok sayıda çanak çömlek toplayarak hangi çağa ait olduğunu tespit ediyoruz. Ancak tahribatlarla karşılaşıyoruz. Ereğli halkı kültürel tarihine sahip çıksın ve kaçak kazı yapılmasına izin vermesin ve ören yerlerini korusun” dedi.

Ereğli müzesine bağlı 4 ilçede Ereğli, Karapınar, Halkapınar ve Emirgazi’de araştırma yapacaklarını belirten Maner, Ören yerlerinin Ereğli tarihine ışık tuttuğunu ve bölgenin arkeoloji kazı açısından önemli bir yer olduğunu söyledi.

7 Haziran’da Ereğli’ye geldiklerini ve 1 ay süreyle Ereğli’de inceleme yapacaklarını kaydeden Maner, kendilerine Ereğli Belediyesinin de büyük destek verdiğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile