Ereğli'de Çiftçi Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çiftçi bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Köy ve kasabalarda sezonun yaklaşması ile birlikte Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerince düzenlenen çiftçi bilgilendirme toplantıları kapsamın da İlçemiz Belceağaç Köyü köy kahvehanesine yapılan çiftçi eğim toplantısında Ziraat Mühendisi Necati İdris Abat, 'Bitkilerin sezon boyunca topraktan aldığı besin elementlerinin geri iade edilmesi gerekir. Aksi halde toprak gittikçe verimsizleşecek ve elde edilen ürün gün geçtikçe azalacaktır. Birim alandan daha fazla ürün elde etmek ve topraktan bitkilerin kaldırdığı besin maddelerini iade etmek amacıyla toprağa gübreleme yapmamız gerekir. Meyve bahçelerimizde hangi gübreden ne kadar vermemiz gerektiğine karar verebilmemiz için toprak analizi yaptırmamız gerekli. Yeterli miktarda veya fazla gübre verirsek birçok olumsuz özelliklerle karşı karşıya kalırız. Biz çiftçimize bu toplantıda gübreleme, gübre çeşitleri, gübreleme zamanı, toprak analizi ve gübrelerin bahçede nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiler vermekteyiz. ' dedi.

Ziraat Mühendisi İsmail Ay ise 'Belceağaç Köyünde meyveciliğin önemli bir geçim kaynağı, bu nedenle sezonun yaklaşması ile birlikte meyvecilikte gübreleme, kış mücadelesi, budama, zirai mücadele, sulama gibi konularda toplantılar düzenlemekteyiz. Bu kapsamda ilk toplantımız Meyve ağaçlarında gübreleme konusudur. İlerleyen günlerde konuyla ilgili uygulama zamanı geldiğinde diğer konularda toplantılar düzenlemeye, çiftçilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dedi. Bununla birlikte çiftçilerimize güncel tarımsal konularda da bilgilendirme yapmaktayız. Bu kapsamda Tarsim olarak adlandırılan ve üreticilerimizin bitkisel ve hayvansal ürünlerinin değişik risklere (dolu, don, yangın, sel, su baskını, heyelan, hortum ) karşı teminat altına aldırmak için kurulan Tarım Sigortası Havuzu, bitkisel ve hayvansal ürün poliçelerinin son kabul tarihleri, hasar durumunda tazminat ödemeleri gibi konularda bilgi verdik. ' diye konuştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven yaptığı açıklamasında, 'Ereğli'de meyveciliğin gelişmesini sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için çiftçilerimize eğitimler düzenliyor, onları daha kaliteli üretim yapabilmeleri için eğitiyoruz. Ben eğitimlerimizin yararlı olarak geçmesini ve meyvecilik alanındaki verimi arttırmasını diliyorum. ' ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile