Ereğli’de Mezarlıklarda Mevlid Okutuldu

Ereğli’de Mezarlıklarda Mevlid Okutuldu

Zonguldak’ın Ereğli, ilçesinde Arife günü dolayısıyla mezarlıklar adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Karadeniz Ereğli’de ilçe genelinde ki tüm mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı. Mezarlıklardaki yakınlarını ziyaret eden çok sayıda vatandaş dua etti.

Kdz. Ereğli Belediyesi ise Gümüşhaneliler, Kestaneci Mahallesi, Kışla ve Köseler Mezarlıkları olmak üzere 5 ayrı noktada mevlit programı düzenledi.

Kdz. Ereğli’de ki en büyük mezarlıklardan biri olan şehir mezarlığındaki mevlit programına çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehir Mezarlığı’nda öğle namazına müteakip Kdz. Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı ile ilçede ki çeşitli camilerde görevli imamlar tarafından Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunup dualar yapıldı.

Şehir Mezarlığındaki mevlide Belediye Başkanı Halil Posbıyık eşi Neriman Posbıyık, AK Parti 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ile binlerce vatandaş katıldı.

"31 MAHALLEDE 55 BİN KİŞİYLE BİRLİKTE ORUÇ AÇTIK"
Okunan mevlidin ardından bir konuşma yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ramazan ayını dolu dolu geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “İnsan odaklı hizmetlerimiz kapsamında tüm halkımızın mezarlık hizmetlerini A’dan Z’ye biz karşılıyoruz. Camilerimizi temizlettik. Minarelerin aydınlatmasını sağladık. 31 Mahallede iftar programlarımız kapsamında yaklaşık 55 bin kişiyle bir arada orucumuzu açtık. Allah tuttuğumuz oruçları ve kıldığımız namazları kabul etsin. Kadir Gecesi’nde 12 bin kişiye sıcak yemek verdik. Beraber oruç açtık. Ayrıca Mevlid-i Şerif okuttuk” dedi.

Başkan Posbıyık daha sonra sırasıyla Gümüşhaneliler Mezarlığı, Kestaneci, Kışla ve Köseler Mezarlıklarında Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından düzenlenen mevlit programlarına katıldı.

Gümüşhaneliler Mezarlığı’nda okunan mevlide de katılan AK Parti 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan mezarlıklarda yapılan mevlit programları için Başkan Posbıyık’a teşekkür etti.

Başkan Posbıyık ise Mezarlıklar Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaların daha da büyüyerek devam edeceğini ifade ederek tüm Ereğli halkının, İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile