Eregli'de Organik Tarim Hasada Hazirlaniyor

Eregli'de Organik Tarim Hasada Hazirlaniyor

Konya’nin Eregli Ilçe Belediyesi üretken belediyecilik anlayisi çerçevesinde Adabag’da baslattigi organik tarimin meyvelerini almaya baslayacak.

Eregli Belediyesi üretken belediyecilik anlayisi çerçevesinde Adabag’da baslattigi proje ile organik tarimda öncü olmaya kararli oldugunu ortaya koyuyor. Tamamen organik üretim yapilan 2 bin 700 dönümlük alanda genetigi bozulmayan ürünler yetistirilmesi bu projenin degerine deger katiyor.

Daha fazla üretmenin önemine her firsatta dikkat çeken Eregli Ilçe Belediye Baskani Hüseyin Oprukçu, “Sükürler olsun Eregli ovasinda bereketli bir yila kavusmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bir tarafta misirlarimizi büyüyor bir tarafta biçerler ekinlerimizi deriyor, bereketli bir yil Allah’in izniyle yok, yok. Üretken bir belediyecilik anlayisiyla bir taraftan halkimizin ürettigini bir taraftan kendimizin ürettigini görüyor ve mutluluklari maksimum seviyede yasiyoruz. Ekmegin ham maddesi olana bugdayda beklenilenin üzerinde bir verim elde ediyoruz. Kisimiz, karimiz, yagmurumuz iyiydi, suyumuz da iyi. Allah’in izniyle bu yil hemserilerimizin yüzünün güldügü bir yil olacak” ifadelerini kullandi.

Organik tarim ile ilgili degerlendirmede bulunan Baskan Oprukçu, “Çevre Bakanimiz Murat Kurum Bey’in ekilmedi, kullanilmadik bir karis arazi kalmasin ovada diye Eregli Belediyesi’ne irtifak hakkini verdigi 2 bin 700 dönümlük bir alanda organik tarim yapiyoruz. Tamamen organik tarim yapiyor ve kavun, karpuz, domates, biber, salatalik gibi genetigi bozulmamis gidalar ekiyoruz. Artik hasat zamanina dogru ilerliyoruz hatta bazi ürünlerimizi tatmaya baslamanin hazzini yasiyoruz. Bunun yaninda organik tarim alanimizi sehrimize gelen ihracatçilar ve tarimla ilgilenen is adamlarimiza tanitiyor, gezdiriyoruz. Üretmeye, bir fazla üreterek tarim sehri Eregliyi hak ettigi yere tasimak için çaba harcamaya devam edecegiz. Bu manada hem ülkemiz hem sehrimiz hem de hemsirelerimiz kazanacak” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile