Ereğli’de Pazar Yeri Tartışması Başladı

Ereğli’de Pazar Yeri Tartışması Başladı

Zonguldak Ereğli`nin önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli, 8 ayda tamamlanan ve yoğun kar yağışı nedeniyle tavan kısmında çökme yaşanan kapalı pazaryerini eleştirdi.

Sesli , pazaryerinin daha çok barakaya benzediğini iddia etti .

Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın da Sesli’nin bu açıklamasına karşılık olarak , “Her şeyde art niyet aramak doğru değildir . ” dedi .

Ereğli`nin önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli , pazaryerinde gazetecilere açıklamada bulundu . Sesli , açıklamasında , pazar esnafının yeni yapılan pazaryerinde , çatıdaki çöken ve açık kalan alandan dolayı tente açmak zorunda kaldığını ve bunun esnafı zor durumda bıraktığını ifade etti .


Pazaryeri konusunda belediyenin sınıfta kaldığını savunan Sesli , “1994’den beri yapılmak istenen ve geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan 8 ayda yapılan modern pazaryerinin halini görüyorsunuz . Ereğli’ye , Ereğli halkına yakışmayan bir pazaryeridir . Belediye sınıfta kalmıştır . Ne hikmetse kapalı pazaryerinin içine kar yağıyor , esnaf çadır açıyor . Bu nasıl bir pazaryeri ve projedir aklımız almıyor . 2014 yerel seçimlerinde aday olduktan sonra belediye başkanlığına seçildiğim taktirde , burayı yıkarak yenisini modern şekilde yapacağız . Burası bir baraka halinde . Eski halinde açık kalsaydı daha iyiydi . Belediye yetkilileri , bu işi beceremiyorsa şimdiden bırakıp , gitsin . İkinci projede de böyle hata yapacaksanız , başlamadan bırakın . Ereğli halkını mağdur etmeyin” dedi .



“HER ŞEYDE ART NİYET ARAMAK DOĞRU DEĞİL”

Murat Sesli’nin bu açıklamasına , Ereğli Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın’dan cevap geldi . Taşkın , pazaryerinde herhangi bir sorunun söz konusu bile olmadığını , yoğun kar yağışı nedeniyle patlayan yerlerin yapılmaya başlandığını , ancak kar yağışının yeniden başlamasıyla çalışmaların durmak zorunda kaldığını söyledi .

Taşkın , açıklamasında , “Her konuda insanlar art niyet aramaya başlıyor . Burada başlayan kar yağışı sonrasında yeni yapılan pazaryerinin üst kısmında bazı yerlerinde çökmeler oldu . Bu konu belediye başkanına aktarıldı . Kar yağışının durmasıyla birlikte ilgili firma yetkilileri buraya gelerek tamir çalışmasına başladı . İki bölüm yapıldı . Diğerleri de yapılacaktı ki yeniden başlayan kar yağışı buna müsaade etmedi . İlk yapım sırasında müteahhidin hatasını başkalarına yüklemek yanlış olur . 40 yılı aşkın bir süredir burada pazar esnaflığı yapıyorum . Yapılanları gözardı etmek yanlışların en büyüğü olur . ” diye konuştu .





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile