Ereğli'de sünnet şöleni 31 Temmuz'da

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 31 Temmuz'da yapılacak olan sünnet şöleninde sadece Ereğli Belediyesi hudutlarındaki çocukların deği

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 31 Temmuz'da yapılacak olan sünnet şöleninde sadece Ereğli Belediyesi hudutlarındaki çocukların değil, köylerdeki çocukların da sünnet ettirileceğini söyledi.

Belediye tarafından her sene düzenlenen sünnet şöleni, bu sene 31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının sünnet ettirileceği şölende, çocukların giysileri Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından ailelere teslim ediliyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şu ana kadar 150 ailenin, çocuklarının sünnet ettirilmesi için başvurduğunu söyledi. Posbıyık, belediye olarak kayıtları açık tuttuklarını, bunun nedeninin köylerden gelen ailelerin çocuklarını da sünnet etmek için olduğunu belirttiği konuşmasında, "Şu ana kadar 150 kişi müracaat etti. Ancak müracaatları açık tutuyoruz. Geçmişte, sadece belediye hudutları içerisinde yaşayan insanların çocuklarını sünnet ettiriyorduk. Ancak ülkemizdeki ekonomik sıkıntılardan, ailelerin darboğazda olmalarından dolayı bir nebze yardımcı olabilmek için köylerimizde de açılım gösterdik ve köylerden gelen müracaatları da kabul ediyoruz. Kanaatime göre yaklaşık 200 çocuğumuzu sünnet ettireceğiz. Bu sünnetlerin kesim sponsorluğunu da bu sene Echomar üstlendi. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Hediyelerini, eğlencelerini ve eğlence sistemlerini de tamamen belediyemiz, vatandaşların yardımlarıyla oluşturulan fonla yerine getirecek. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum." dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ayrıca, Ramazan ayında ailelere sıcak yemek dağıtımını bu sene yapmayacaklarını söyledi.

Posbıyık, havaların sıcak olması sebebiyle gıda mühendislerinin, yemeklerden dolayı zehirlenmeler olabileceği uyarısını dikkate aldıklarını, bunun için de kumanya dağıtmaya karar verdiklerini ifade etti. Posbıyık, şöyle dedi:

"Ramazan ayı boyunca yapacağımız yardımların da çalışmalarına başladık. Bizim en büyük keyfimiz ve zevkimiz evlere sıcak aş dağıtmak. On beş senedir bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Ancak, sıcak havanın da etkisiyle ve uzmanlarımızın da bu konudaki uyarılarıyla, tavuk ve pilavda zehirlenmeler olabilir korkusuyla bu sene de kumanya yardımı yapmak suretiyle bu Ramazan ayında da muhtaç insanlarımızın belediye olarak yanında olacağız. Muhtarlarımızdan da Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım alan insanlarımızın isimlerini de aldık. Bu isimlerin tek tek araştırması yapılıyor. Bu yöndeki tüm hazırlıklarımızı da iyi bir noktaya getirmiş vaziyetteyiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile