Ereğli, Devrek Yolu Masaya Yatırıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Muhtarlar Derneği tarafından Ereğli-Devrek yolunun tamamlanması ve ödeneğin artırılması için başlatılacak olan imza kampanyası öncesinde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği tarafından Ereğli-Devrek yolunun tamamlanması ve ödeneğin artırılması için başlatılacak olan imza kampanyası öncesinde sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarların katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya; CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammet Likoğlu, Mehmet Çivici, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Kansu, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Osman Sav, dernekler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıya Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Osman Sav da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Ereğli-Devrek yolunun tamamlanması ve ödeneğin artırılması için başlatacaklarını söyledi.

54 kilometre uzunluğunda olan yolun çevresinde 2 belde, 67 köyün Devrek’te 12 mahalle ve köy bulunduğunu belirten Başol, bu yoldan 60 bin insanın yararlandığını söyledi.

Hükümet programına alınan ve 2009 yılında ihalesi yapılan yol ile ilgili gayretli çalışmalarından dolayı AK Parti milletvekillerine teşekkür eden Başol, "Ereğli-Devrek yolu mevcut hükümet tarafından programa alınmış ve 2009 yılında ihalesi yapılmıştır. Çalışmaların başlatılmasındaki gayretlerinden dolayı Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Ercan Candan'a teşekkür ediyoruz. Ancak sizlerinde malumu olduğu üzere yol çalışmaları istediğimiz düzeyde ilerlemiyor.

Bölgemiz halkının ve muhtarlarımızın Ereğli-Devrek yolu ile ilgili şikayet ve taleplerini Ankara’ya aktarmak için bölge bölge muhtarlarımızla milletvekillerimize gittik. Onların da elbette gayretlerini gördük. Fakat burada bizim üzerimize düşen görevler olduğunu da gördük. Bu nedenle ilk adım olarak 24 Haziran 2012 tarihinde Subaşı’nda, Armutlucuma, Çaylıoğlu, Ormanlı, Kızılcapınar ve Kepez’e kadar muhtarlarımızın tamamı ile toplantı yaptık. Bu toplantıda muhtarlarımız hükümetin, ilgili Bakanı Binali Yıldırım ve Karayolları yetkililerinin dikkatin bu yola çekilmesi, bölge halkının ve Ereğli’nin sesinin duyurulması gerektiğini ifade ettiler. Bunun içinde bir imza kampanyasının başlatılmasının doğru olacağı kararın varıldı. Sizlerden bu konuda hem oda, dernek ve siyasi parti başkanları olarak hem de size bağlı tüm üyelerinize ulaşarak desteklerinizi bekliyoruz.

İmza kampanyasını 7 Temmuz 2012 Cumartesi günü başlatıyoruz. Bizim buradaki tek amacımız bu yolun ödeneğinin arttırılarak çalışmaların hızlandırılması ve yolun mümkün olan en kısa sürede tamamlanıp halkımızın hizmetine sunulmasıdır. Bu girişimlerimizin altında hiç kimse üzerine basarak söylüyorum, başka hesaplar aramasın, bildiğiniz üzere yol medeniyete açılan kapıdır. Ereğli-Devrek yolu yapıldığında şehrimiz bu tarafa doğru büyüyecek yeni fabrikalar kurulacak, yeni istihdam alanları oluşacak, yeni yatırımların önü açılacaktır.

Çiftçimiz, köylümüz, işçimiz, emeklimiz, esnafımız ve iş adamlarımız kalkınacaktır. Hepsinden önemlisi hızla devam eden göçün önüne geçilecek ve tersine insanlarımız köylerine geri dönmeye başlayacaktır. Bu Ereğli’nin sadece bir meselesi bugün burada ortaya koyduğumuz birlik ve beraberliği her zaman ortaya koymalıyız. Toplantımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Osman Sav da, muhtarlar derneğinin öncülüğünde başlatılan bu girişimin zannedildiğinin ötesinde bir yaptırım gücüne sahip olduğunu söyledi.

Zonguldak Platformu olarak, Fevkani Köprüsü için imza kampanyası başlattıklarında oluşacak sonucu kendilerinin de kestiremediğini belirten Sav, "Biz Zonguldak Platformunu kurduğumuzda özellikle ilk çıkışımız yaklaşık 30-35 senedir bir türlü yapılamayan Zonguldak Mithatpaşa tünelinin yapılması için bir imza kampanyası başlattık. Bu kapmanya ile biz öncelikle her kesimi bir araya getirmeye çalıştık. Platform olarak 60 sivil toplum örgütü ile bir araya gelmiştik. İnanın birbirleriyle hiç konuşmayan başkanlarımız vardı. Hatta toplantıda bir ara sıkıntı yaşadık. Hatta toplantıya katılanlar arasında küs olanlar, siyaseten birbiriyle konuşmayanlar bile vardı. Biz onlara şunu dedik. Siz küs olsanız bile bu toplantılarda ve süreçte bir araya geleceksiniz ve destek vereceksiniz. Yola çıktığımızda durum buydu ve bu gün uygulanan proje o gün hayal bile edilemiyordu. Neticede 35 bin imza topladık ve bu imzalarla müsteşara gittiğimizde, bize 'siz ne yaptığınızın farkındamısınız?'dedi.

2 bin 3 bin imzayla birçok köprü ve yolun tamamlandığını söyleyen müsteşar bu kampanyanın olumlu bir etki meydana getireceğini söyledi.

Neticede proje yapıldı ödenek sağlandı ve çalışmalar başladı.

Bizim burada niyetimiz belliydi. Aslında bu projelerde ve girişimlerde önemli olan niyetin güzel olmasıdır. Niyet güzel olunca kim nasıl algılar nereye çekerse çeksin, mutlaka hedefe ulaşılacaktır. Sizlerin öncelikli olarak bu projenin gerçekleşeceğine inanmanız gerekiyor. Bakıyorum burada 60 bin kişi yaşıyorsa ve kısmen mağdursa bundan sonra gelecek hizmetle çok daha refaha kavuşacaktır diye düşünüyorum. Ama bundan izlenmesi gereken bazı yollar var. Biz platform olarak yola çıktığımızda şunu dedik siyasetçilerle birlikte ama siyaset yapmadan bu işi yapmamız lazım. İnanıyorum ki bu iş siyaset yapılmadan takip edilirse eminim en kısa sürede başarılı olacaktır. Zaten belli bir ödenek ayrılmış, önemli olan konuya dikkat çekmek, duyarlılık oluşturmak ve takip ederek sonuç almaktır. Bu başlatmış olduğunuz proje çok önemli bir adım” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile