Ereğli Işıklı Köyü Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Günay: Köy halkı oyuna gelmeyecek, aklı selimle hareket etmeye devam edecek

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine Bağlı Işıklı Köyü muhtarı Hüseyin Akman'ın, Roman vatandaşlara su verdiği için rahatsız edildiğini açıklamasının ardından

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine Bağlı Işıklı Köyü muhtarı Hüseyin Akman'ın, Roman vatandaşlara su verdiği için rahatsız edildiğini açıklamasının ardından, Işıklı Köyü Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Temel Günay, su probleminin basına yanlış aksettirildiğini ifade etti.

Temel Günay, yıllarca bir arada yaşayan tarafların arasına düşmanlık sokulmak istendiğine dikkat çekarak, köy halkının bu oyuna gelmeyeceğini, aklı selimle hareket etmeye devam edeceğini kaydetti.

Ereğli'nin Işıklı Köyü'nde yaşanan su polemiği devam ediyor. Yaptığı açıklamada, Roman vatandaşlara su verdiği için bazı art niyetli kişilerin kendisini rahatsız ettiğini söyleyen Köy Muhtarı Hüseyin Akman'a, Işıklı Köyü Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nden cevap geldi. Dernek Başkanı Temel Günay, yaptığı yazılı açıklamada, köyde yaşanan su sıkıntısı ve bununla ilgili sorunların basına yanlış şekilde yansıtıldığını ifade etti. Işıklı Köyü Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Temel Günay, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Köyümüz halkı, paylaşma ve yardımlaşmayı seven eğitimli ve sorumlu bireylerden oluşmuştur. Çevre köy halkları tarafından da bu şekliyle tanınan bir köydür. Son zamanlarda basında köyümüzün bu imajını zedeleyen ve köy halkını itham edici yazılar yazılmakta ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Köy halkımız ırkçılık gibi ağır bir itham altına alınmak istenmektedir. Bu suçlamalara devletin 'Roman Açılımı' alet edilmekte, suçlamalar bu yönde yapılmaya çalışılmaktadır.

Köyümüzün, böyle bir suçlamaya maruz bırakılması ve bunun köyümüzü yöneten muhtarımız tarafından yapılması fazlasıyla üzmüştür. Biz bu açıklamaların kendisine ait olmadığını düşünmek istiyoruz. Eğer söylenenler doğru ise muhtarımızın bu görüşünü destekleyecek delillerle halkın önüne çıkmasını istiyoruz. Köy halkı sorun yaşadığı ve sıkıntı çektiği bir konuda mücadele verirken olayın farklı mecralara çekilmesinden son derece rahatsızlık duymuştur."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile