Ereğlili gönüllüler yurt içi ve yurt dışında kurban eti dağıttı

Konya'nın Ereğli ilçesinden gönüllüler, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile yurt dışı ve yurt içinde binlerce aileye kurban eti yardımı yaptı.

Ere

Konya'nın Ereğli ilçesinden gönüllüler, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile yurt dışı ve yurt içinde binlerce aileye kurban eti yardımı yaptı.

Ereğli'den yurt dışına giden bir grup hayırsever işadamı başta Pakistan olmak üzere Kırgızistan, Senegal, Hindistan, Nepal ve Yemen'de fakirlerin yüzünü güldürdü. Kurban Bayramı'nı Kırgızistan'da geçiren gönüllülerden işadamı ve avukat Erhan Özbilgiç, "Bayramı ilk defa yurt dışında yaşamış olmanın güzelliğinin yanında, kurban etlerimizi ülkemizden çok uzaklarda bulunan yardıma muhtaç Kırgız kardeşlerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Zaten bayramların ruhunda da ihtiyaç sahibi insanları hatırlayıp onlara da kucak açma güzelliği var. Bu açıdan bu bayramı yurt dışında geçirmeme vesile olan Ereğlili dernek gönüllüleri ve hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum.'' dedi.

Diyarbakır ve Kars'a giden hayırsever gönüllüler de yüzlerce kurban götürüp fakirlere dağıttı. Kars ve Diyarbakır'a giden hayırsever esnaflardan Bünyamin Çakmak, ''Ereğlili dernek gönüllüleri olarak oralardaki esnaflar tarafından karşılandık. Yöre esnafının ve muhtarların tespit ettiği fakir ve yardıma muhtaç ailelere kurban eti dağıtarak bayramda kardeşliğimizi bir kez daha hatırlamış olmanın zevkini tattım. Bu bayram benim için en anlamlı bayramlardan birisi oldu.'' ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile