Ereğlili Kadın Çiftçiler Eğitim Seminerlerine Yoğun İlgi Gösterdi

Ereğlili Kadın Çiftçiler Eğitim Seminerlerine Yoğun İlgi Gösterdi

Konya`nın Ereğli ilçesine bağlı Belkaya beldesi ve Çiller köyünde kadın çiftçilere yönelik düzenlenen eğitim seminerleri yoğun ilgi gördü.


Ereğli Tarım İlçe Müdürlüğü`nden Aygül Arıcan ve Yasemin Özdemir, Fadime Yalçın ile il müdürlüğünden gelen teknik ekibin verdiği eğitime katılan kadınlar, çeşitli konularda bilgilendirildi.
Kadın çiftçilere, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta hijyenik sağım kuralları, yoğurt, peynir ve tereyağı yapımı uygulamalı olarak gösterildi
Ayrıca toplantıda kadınlara gıda muhafaza yöntemleri, bölgede yetiştirilen meyve ve sebzelerin saklanma koşulları ve evlerde değerlendirme şekilleri, meyve-sebze kurutma, dondurma, konserve, reçel ve marmelat yapımı konusunda bilgi verildi.

Hayvan yetiştiriciliği, sebzecilik ve meyvecilik ile ilgili pratik bilgilerin de verildiği toplantıda kadınların soruları da cevaplandırıldı.
Eğitimin sonunda memnuniyetlerini dile getiren kadın çiftçiler, bu tür toplantıların daha verimli olabilmesi için sürekli olması gerektiğini belirtti. Kadınlar, eğitime katılan teknik ekibe de teşekkür etti.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, çiftçi toplantılarının ilçenin diğer köylerinde de yapılacağını, bu sayede üreticiliğin daha bilinçli yapılacağını söyledi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile