Erenler’de Okullar Arası Bilgi ve Kültür Yarışması

Erenler’de Okullar Arası Bilgi ve Kültür Yarışması

Sakarya’nın Erenler ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde ilköğretim okulları arası bilgi ve kültür yarışması iki grup halinde iki farklı salonda yapıldı.

Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilköğretim okullarının katıldığı yarışmada öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerinden toplam 20 soru soruldu. İki grup olarak düzenlenen yarışmada birinci grup içinde yer alan Özel Işık İlköğretim Okulu 180 puanla birinci olarak çeyrek finale çıkan ilk okul oldu.

Aynı grupta yer alan Ali Dilmen İlköğretim Okulu ve ikinci grupta yarışan TEV Esat Egesoy - Bedia Başgöz İlköğretim Okulu 160’ar puan alarak yarışmanın ilk turunu berabere tamamladılar. Yedek soruların sorulduğu ikinci turda ilk beş soruya aynı cevapları veren okullardan altıncı soruya doğru cevap veren TEV Esat Egesoy - Bedia Başgöz İlköğretim Okulu, yarışmanın ikincisi olarak çeyrek finale çıkma hakkı kazandı. Her iki okul, Sakarya’da yapılacak olan İlköğretim Okullar Arası Bilgi ve Kültür Yarışması yarı finalinde Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü temsil edecekler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile