Ergani'deki Cinayet Kızını Öldürmesi İçin 13 yaşındaki Oğlunu Azmettirdi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, bir erkekle ilişkisi olduğu iddiasıyla kızı M.A'yı öldürmesi için 13 yaşındaki oğlunu azmettirdiği gerekçesiyle baba N.A. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, 11 Eylül 2011'de Kavaklı köyü kırsalında şüpheli N.A'ya ait tarlada, 13 yaşındaki L.A'nın av tüfeğiyle iki kez ateş ederek ablası M.A'yı kasten öldürdüğünün anlaşıldığı belirtildi. M.A'nın bir erkekle ilişkisinin olduğunun ailesi tarafından bilindiği ifade edilen iddianamede, L.A'nın ''ablamı kaza sonucu vurdum'' ifadesinin de maktulün vücudunda 2 adet silah yarasının tespit edilmesi nedeniyle gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Baba N.A'nın, oğlu L.A'nın söz konusu eylemi gerçekleştirdiğini öğrendiğinde, ciddi bir tepki göstermediği ve kızının ölümüne pek üzülmediği belirtilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi: ''Sonuçta elde edilen delillerden şüpheli N.A'nın evlilik dışı ilişkiye girdiğini öğrendiği kızı M.A'nın ölümünü tasarlayarak töre saikiyle karar verdiği, bu kararın hayata geçmesi için yaşı küçük olan oğlu L.A'yı bu iş için azmettirdiği, ona tüfeği vererek ablasıyla tarlaya gönderdiği, sonra şüphe çekmemek için bir bahane ile Siverek ilçesine gittiği anlaşılmıştır.'' İddianamede, şüpheli N.A'nın TCK'nın 82/1. maddesinde yer alan ''Töre saikiyle kasten öldürmeye azmettirmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Bu arada, ablasını öldürdüğü iddia edilen L.A'nın dosyası da Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile