Ergani Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Taner'in Açıklaması

Ergani Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Bülent Taner, bankaların kuyumcuların işine karışmaması gerektiğini söyledi.

Taner, yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bankaların altın alım ve satımını öngören yönetmelik taslağının hazırlanma amacının anlaşılamadığını, bu taslağın hazırlanması aşamasında sektörden görüş alınmadığını belirtti.

Bir süre önce ekonomiye kazandırmak için vatandaşın elindeki altınları toplayan bankaların, altın satmaya başlamalarının çelişkili olduğuna dikkati çeken Taner, kuyumcuların ticaretlerini yaptıklarını, bankaların böyle bir işe girmesinin anlamsız olduğunu bildirdi.

Kuyumculuk mesleğinin zarafeti, hassasiyeti, inceliği ve ciddiyetiyle hiçbir meslekle bağdaşamayacağını ifade eden Taner, şöyle dedi:

''Bankalar veznelerinde sarı limon satmayacak, sarı maden satacak, dolayısıyla sarı maden alım satım işi ancak kuyumcu tezgahlarında ve vitrinlerinde olur. Bankalara altın alım satım hakkının tanınması doğru bir uygulama olmayacaktır. Kuyumculuk sektörünü zor duruma sokup bankaların önünü açmak ticari bir hata olmaktan öteye gitmeyecektir.''

Muhabir: Ekrem Senvar/Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile