Dergide, ergenlik döneminin özellikleri bilinmeden ergen gençlere yardımcı olabilmenin çok zor olduğunun altı çizilerek şu bilgilere yer veriliyor: "İnsanın hayatını bölümlere ayıracak olsak bu bölümler içerisinde 12-20 yaş arasını kapsayan ergenlik dönemi ayrı bir yere ve öneme sahip olurdu. Kişinin kendi olduğunu keşfettiği, birey olduğunun farkına vardığı bu dönem, gelecek planlarının yapılması adına şahısların hayatında büyük izler bırakıyor. Bu dönem sadece kişiler açısından değil, anne-baba açısından bakıldığında da farklı bir dönem. Çocukluk döneminde ebeveyninin kanatları altında olan, çok fazla haşarılıklar yapmayan kişi birden farklı bir kişiliğe bürünebiliyor. Kendi istek ve tercihlerini ön plana çıkaran ergen, bazen hırçınlaşıyor bazen duruluyor, bazen de yalnızlık içerisinde bulabiliyor kendini. Bu dönemin özelliklerini bilmeyen anne-babalar çocuklarının bu yeni halleri karşısında şaşırıp panikleyebiliyor, çocuğa yardımcı olacağım derken durumu daha da zorlaştırabiliyorlar. Bu dönemde ergenliğin özelliklerini bilmek, ergen psikolojisini öğrenmek ve ergenlerle iletişimde bu dönemin özellikleriyle iletişim kurmak her şeyi daha da kolaylaştırıyor."
Derginin kapak dosyasında ergenlik döneminin özelliklerinin işlendiği bölümde, bu alanda Türkiye'de en yetkin isimlerden Prof. Dr. Kemal Sayar'la yapılan röportaja yer veriliyor. Ergenler üzerinde yaptığı çalışmalarını anlatan Kemal Sayar, bu dosyada ergen psikolojisi ve davranışları üzerine doyurucu ve tatmin edici cevaplar veriyor. Kapak dosyasının bir diğerinde ise Ergen Terapisti Psikolog Mehtap Kayaoğlu ergen sorunlarına çözüm yollarını gösteriyor. Kayaoğlu ayrıca anne babaların ergen çocukları ile sağlıklı iletişim kurma yollarını da anlatıyor.
Dergide kapak dosyaları dışında şu konular da yer alıyor:
Yavuz Bahadıroğlu: "Aşk'taki "vav", "vav"daki aşk"
Bazen insanın "sadece" halidir "vav", bazen bir ceninin anne karnındaki duruşudur. Anne karnında "vav" şeklinde oluşan insan doğduğunda "elif"e dönüşür. Kulluğunu idrak edip "şükür" secdesine vardığında tekrar "vav" şeklini alır. Mezarda yine "elif"tir. Onun için "vav" deyip geçmeyin, "hat" deyip geçmeyin "sanat" deyip geçmeyin. "Sanat"ın "vav" hali ile "vav"ın "aşk" halini çözmeye çalışın!
Cemil Tokpınar: "Hafızayı Güçlendirme Namazı ve Duası"
Hafızanızın zayıf olmasından, bir şeyi aklınızda tutamamaktan, öğrendiğiniz bir şeyi hemen unutmaktan, derslerde öğrendiğiniz formülleri hafızanızda tutamamaktan, kur'an-ı kerim'i ve hadisleri ezberleyememekten mi şikâyetçisiniz? İşte dertlerinize son verecek çare... Cemal Tokpınar'ın kalemiyle ilahiyat köşesinde Hafızayı Güçlendirme Namazı ve Duası...
Muhammed Alpkent: "Kişiliğini öğren, Mutluluğu Yakala"
Kendinizi ya da bir insanı temel boyutlarıyla ve genel özellikleriyle tanıyabilmek için kişilik tipleri bilgisinden faydalanabilirsiniz. Kişilik özelliklerinizi keşfetmek, sizin için tahmin ettiğinizden çok daha fazla önemlidir. Kişilik tiplerini tanıyarak iş seçimi, eş seçimi, okul seçimi gibi önemli kararlarınızda pişman olmayacağınız adımlar atmayı öğrenirsiniz.
Metin Karabaşoğlu: "Kaderi okumak, Ama nasıl?"
İnsanı Allah'ın yolundan saptırmak için ona "sağından" da yanaşan İblis, "kaderi okumak" görüntüsü altında doğru ölçüleri yanlış yerde tatbik ettirmekte, hakikatin muvazenesini ve tenasübünü böylece tağyir ve tahrife teşebbüs etmektedir. Kaderi okumak bağlamında Bediüzzaman'ı anlamak bu konuda en sağlıklı sonucu verecektir.
Dergide ayrıca sağlık, kitap inceleme, mutfak, medya kronik, haber gibi çeşitli dosyalar bulunuyor.