'Ergene Havzası Koruma Eylem Planı'

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ergene havzasının kirlilikten kurtarılması için başlatılan, "Ergene Havzası Koruma Eylem Planı" çerçevesinde, 5 arıtma tesisinin ihalelerinin tamamlandığını ve Mayıs ayında temellerinin atılacağını kaydetti.

Yerlikaya, geleneksel basın buluşmaları kapsamında Valilik makamında düzenlediği basın toplantısında, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı'nın, 2011'de devreye alındığını belirterek, 5 yıllık bir süreyi öngören projede sona yaklaşıldığını kaydetti.

Yerlikaya, 5 arıtma tesisinin maliyetinin 245 milyon lirayı geçtiğini belirterek, tesislerin 2 yıl içinde hizmete gireceğini kaydetti.


Yerlikaya, Mayıs ayının ortasında derin deşarj ihalesi ve Haziran ortasında da 8 OSB'nin alt yapı ihalelerinin yapılacağını belirterek, bunların toplam maliyetinin 1,2 milyar lira olduğunu söyledi.


Arıtma tesisleri devreye alındıktan sonra Ergene Nehri'ne, hiç bir Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) deşarj yapılmayacağını ifade eden Yerlikaya, bu süreç ile en başından itibaren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat ilgilendiğini ve sorun yaşanan yerlerde devreye girerek planın önünü açtığını vurguladı.
- "OSB'lerde 135 bin kişi istihdam ediliyor"
OSB'lerde 135 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Yerlikaya, bölgeye yatırım yapmak isteyen sanayicinin, OSB alanı dışında başka bir yere yatırım yapmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Yerlikaya, sanayisi gelişmiş ülkelerin tarımda da ileride olduğunu belirterek, "Tarımı seviyorsak, sanayiyi de seviyoruz. Biri, birinden üstün değil, her ikisi de insanoğlu için vardır" dedi.

Tekirdağ'a, Türkiye'nin en büyük limanı olan Asya Port'un yapıldığını belirten Yerlikaya, bu konteyner limanı sayesinde, Ambarlı'da yapılan ithal konteyner işlemlerinin yarısının Tekirdağ'a geleceğini ifade etti.

Yerlikaya, Marmara bölgesindeki tüm sanayicilerin Asya Port'tan dolayı bölgeye yatırım yapma isteğinde olduğunu belirterek, önceki dönemlerde yapılan hatalara yeniden düşmemek ve şimdiden önlem almak amacıyla, Tekirdağ OSB'yi kurduklarını kaydetti.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile