ERİHDER, Erzurum'un değerlerini kütüphanede buluşturdu

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER), Erzurumlu manevi dinamiklerin eserlerinin yer aldığı kütüph

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER), Erzurumlu manevi dinamiklerin eserlerinin yer aldığı kütüphane oluşturdu.

Erzurum'da önemli bir kültürel boşluğu dolduran ERİHDER, Erzurum'un yetiştirdiği tasavvuf ehlinin eserleri halkla ve akademik personelle buluşturdu. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Toparlak, Erzurumlu manevi dinamiklerden İbrahim Hakkı Hazretleri, Çöğenderli Salih Efendi, Alvarlı Efe Hazretleri gibi önemli şahsiyetlerin el yazma eserlerinin orijinal kopyaları ile diğer suretlerinin kütüphanede isimlerine oluşturulan bölümlerde istifadeye sunulduğunu söyledi.

Toparlak, daha çok akademik personele hitap edecek kütüphanelerinin orta vadede ilköğretim öğrencilerine de hizmet sunacak hale getirileceğini dile getirdi.

Hedeflerinin siyasal ve ideolojik ayrım yapmadan Erzurum'un çıkarttığı bütün önemli şahsiyetlerin eserlerinin yer alacağı kütüphane oluşturmak olduğuna dikkat çeken Toparlak, "Amacımız, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'nden Deniz Gezmiş'e, Nuretttin Topçu'dan Babadereli Ahmet Efendi'ye kadar geniş bir yelpazede bu toprakların çıkarttığı fikir ve aksiyon sahibi insanlarımızın eserlerini halkımızla, akademisyenlerle buluşturmak." diye konuştu.

Dernek olarak musiki başta olmak üzere birçok sanat dalında da vatandaşlara hizmet sunmayı amaçladıklarının altını çizen ERİHDER Başkanı Toparlak, "Çocuklarımıza ney, tasavvuf musikisi eğitimlerini ücretsiz vermek istiyoruz. Bu amaçla da gerekli bütün hazırlıklarımızı tamamladık." şeklinde konuştu.

Bu arada Çırçır Camii karşısında oluşturulan kütüphanenin açılışı ise cumartesi günü 12.30'da yapılacak. Günün akşamında ise ERİHDER tarafından Erzurum AVM'deki kültür merkezinde sema gösterili program yapılacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile