Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen eğitimde yaklaşık 400 civarında sağlık personeli ve adayı katıldı.
Eğitim, panel şeklinde oturumlarla yönetildi. Eğitimi veren konuşmacılar, Çukurova Üniversitesi & Başkent Üniversitesi ve İçel Toros Devlet Hastanesi’nden deneyimli akademik hocalar tarafından verildi.
Etkinliğe, Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Adana İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Reyhan Mazı, Adana İl Sağlık Müdürlüğü şube müdürleri ile Adana 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Nihat Taşdoğan, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof . Dr. Zeynep Kekeç ve çok sayıda bölüm başkanı ve okul müdürleri de katıldı.
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri - Paramedik Derneği Adana İl Başkanı Sultan Korkmaz Düzler, günümüzde yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmelerin, sağlık çalışanlarının eğitiminde ve mesleki gelişimlerini sürdürmede doğru stratejilerin multidisipliner bir anlayış ile uygulanmasını zorunlu kıldığını söyledi.
Düzler, "Öznesi yaşam kurtarmak, olan mesleğimizde hata kavramına yer olmaması, her an ve her koşulda bilgi, beceri ve motivasyon yönünden yetişmiş ve hazır profesyonel ekiplerin varlığını zorunlu kılmaktadır. Bu sebeple ülkemiz acil sağlık sisteminin en önemli yapı taşlarından olan acil tıp teknisyeni ve paramediklerin sistemde daha aktif rol ve sorunluluk üstlenerek, dünyada yaşanan gelişmeler ve gelişmeleri yakından takip etmesi gerekmektedir" dedi.
'Erişkin Yaşam Desteği Ve Tıbbi Aciller Eğitimi' Tamamlandı
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri-Paramedik Derneği Adana İl Başkanlığı, Çukurova Üniversitesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu iş birliği ile düzenlenen "Hastane Öncesi Alanda Tıbbi Müdahale Günleri" kapsamındaki "Erişkin Yaşam Desteği ve Tıbbi Aciller Eğitimi" tamamlandı.