Erkan Can, Güven Kiraç Ve Yüksel Aksu Gemlik Film Festivali'nde Bulustu

Erkan Can, Güven Kiraç Ve Yüksel Aksu Gemlik Film Festivali'nde Bulustu

Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan öncülügünde, Esref Kolçak anisina düzenlenen Gemlik Film Festivali’nin üçüncü gününde Erkan Can, Güven Kiraç ve Yüksel Aksu Zeytindali Meydani’nda Gemliklilerle bulustu.

Etkinlik alanini dolduran yüzlerce katilimcinin olusturdugu kalabalik; Erkan Can, Güven Kiraç ve Yüksel Aksu’ya büyük ilgi gösterdi.

Ebru Sahin moderatörlügünde gerçeklesen söylesiye Esref Kolçak’i anarak baslayan konuklar ‘’Esref Kolçak anisina böyle bir festivalin yapilmasi gurur verici. Biz de burada olmaktan ve bu festivalin parçasi olmaktan dolayi çok mutluyuz.’’ dedi.

Dijital platformlarla ilgili gelen soru üzerine Erkan Can ‘’Dijital çagindayiz. Yeni dijital duruma kendimi uydurmaya çalisiyorum. Akil erdirmeye çalisiyorum. Orayi iyi ögrenip iyi yapmamiz lazim. Sinema, yerini yine orada bulacak, her zaman bulmustur. Her sey çok hizli gidiyor fakat biz yine film çekmeye, yine tiyatro yapmaya devam edecegiz. Yine böyle topluluklarla olacagiz.’’ derken; Yüksel Aksu ise ‘’Sinemaya bir sey olmaz. Sinema bir toplasmadir, sosyallesmedir, beraber olmadir. Buradaki, sinemadaki kalabaligin tadini dijital platformlar verebilir mi bilemeyiz. Birbirlerine rakip olduklari için degil bu. O taraftan bir içerik bombardimani altindayiz.’’ dedi.

Ünlü oyuncu Güven Kiraç ise ‘’Özellikle pandemi dönemi sinemaya sekte vurdu. Ileriye dönük daha da sekte vuracagi düsüncesindeyim. Sinema salonlari bence tek tük, nis kalacak belki de ileride. Sinema, topluca seyredilmekten çoktan uzaklasmis olacak belki de. Sinema salonu da belki artik bir fantezi haline dönüsüp ‘sinema salonunda seyredelim bu aksam da’ gibi bir yere gelir diye düsünüyorum. Dijitalizm, biraz insanlari yalnizlastiran ve teklestiren bir sey. Dijital barbarlik çagini yasiyoruz su anda. diye düsünüyorum. Tiyatro bundan etkilenmez. Tiyatro, kan kaybetti denildigi zaman bile küllerinden dogdu. Tiyatro canli bir sey. Bir ara pandemide evde tiyatrolar izlendi, yapildi. Ama bakildi ki ne oynayan tat aliyor, ne seyreden. Tiyatro, on binlerce yildir var ve on binlerce yildir da olmaya devam eder.’’ dedi.

Yönettigi filmlerle hüzün ve mizahi birlestirerek, seyirciyi hikayesine ortak eden Yüksel Aksu, yaptigi filmlerle ilgili samimi açiklamalarda bulundu. Aksu ‘’Kasabami, memleketimi, bölgemi, ülkemi, cografyami, dünyayi, hayati çok seven bir insanim. Türk Sinemasi bugüne kadar Anadolu’yu bir dekor gibi görürken ben MR’ini çektigimi düsünüyorum, içine girdim. Benim sinemamda, güzel evler, güzel kahveler, dereler oldugu kadar mutfaktaki sinek, pas, kir, gündelik yasamdan izler de var. Bu açidan, beni biraz beni ayricalikli hale getiren seylerden birisi oldugunu düsünüyorum. Kuramsal olarak yerelligi savunuyorum ama yerelci degilim.’’ dedi.

Yüksel Aksu Türkiye’nin cografyasini, isigini ve atmosferini, dünyasini çok sevdigini belirtti ve ‘’Bu cografya bana huzurlu ve siginakli geliyor, nane ferahligi getiriyor bana’’ dedi.

Sinemayla ilgili çok hayali oldugunu ifade eden yönetmen, ‘’Çok hayalim var. Iki bin yil doluyum ama en çok arzu ettigim sey, Homeros’u yapmak istiyorum. Ege kiyilarindan Çanakkale’ye kadar, bir dijital platformda Homeros yapmak istiyorum. Kendi cografyamda kendim anlatmak istiyorum bunu. En büyük hayalim bu, bizim taraftan bakasim var.’’ dedi.

Birlikte sinema ve dizilerde de rol alan ve devam eden bir gezi programina imza atan Güven Kiraç ve Erkan Can’a, tekrar bir dizi, sinema ya da tiyatroda bulusmalari konusunda sorulan soruya Güven Kiraç ‘’Erkan ile degisik senaryolar çalistik pandemide. Birlikte oynamayi planladigimiz tiyatro oyunlari var.’’ diyerek karsilik verirken, Erkan Can ise ‘’Kafamizda, hikayelerimiz ve projelerimizle dolasiyor, onlarla yatip kalkiyoruz. Tezgahta o kadar çok is var ki.’’ dedi.

Ikili, gezi programlarinin ekim ayinda yeni rotalarla devam edeceginin müjdesini verdi.

Konservatuara girmeden önce, dogdugu Bursa’da birçok is yaptigini söyleyen Erkan Can, ‘’16 yasinda tiyatroya basladim, baska da bir is bilmiyorum ama tiyatroya basladigimda ve ondan öncesinde, Bursa’da bir sürü isin çirakligini yaptim. Kaportaci, torna, döküm, ayakkabi imalati Sahlep ve tursu sattim. Eger tiyatrocu olmasaydim, konservatuari kazanamasaydim, gemici kagidimi hazirlatmistim. Gemici olup gidecektim ama son trene yetistik ve konservatuvara girdim.’’ dedi.

Güven Kiraç ise oyunculuktan baska bir sey düsünmedigini söyleyerek ‘’Her seyi yapabilmeme imkan tanidigi için oyunculuk mesleginden baska bir meslek düsünmedim. Oyuncu olunca her seyi küçük küçük yapar gibi oluyorsun. Ayri ayri, kisa süreli de olsa ve küçük de olsa onlari deneyimleme sansi veriyor bu meslek.’’ dedi.

Söylesi; Gemlik Belediyesi Kültür Isleri Müdürü Bukle Erman’in Erkan Can, Güven Kiraç ve Yüksel Aksu’ya hediye takdimi ve Gemlik’in sembollerinden zeytin fidanini takdim etmesiyle sona erdi.

Ünlü isimlerin ayakta alkislanarak ugurlanmasinin ardindan etkinlik ‘’Anlat Istanbul’’ filminin gösterimiyle devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile