Ermaksan, 90’dan Fazla Ülkeye Makine İhraç Ediyor

Bugün 90’dan fazla ülkeye ihraç ettiği makinelerle sektöründe dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan Ermaksan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, sac işleme makineleri sektörüne yön veren bir firma olduklarını söyledi.

Özkayan, modern tezgahlarla donatılmış ana fabrikada 750 kişilik mühendis ve kalifiye personel ile yıllık 3 bin adet makine ürettiklerini kaydetti.

Ermaksan’ın sahibi Erol Özkayan, başarı öyküsünü Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileriyle paylaştı. BTÜ seminer salonunda gerçekleşen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta, Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, hayat hikayesi ve başarıya giden yoldaki tecrübelerini anlattı. Yaklaşık 48 yıl önce girdiği sınavı kazanmasına rağmen işçi olarak Almanya’ya gitmekten ailesinin de baskısıyla vazgeçip bir takım çantasıyla iş hayatına atılan Özkayan, iş yerlerine, atölyelere bakım ve onarımlara giderek iş hayatına atıldığını söyledi.

“TAMİRATLA İŞE BAŞLADIM”
Dokuma tezgahlarının tamiratlarını yaparak çalışma hayatına başladığını belirten Özkayan, “Biriktirdiğim küçük miktardaki parayla bir mekan tuttum ve atölye açtım. Mengene ve zımpara taşıyla çalışmaya başladım. Testere, mobilya marangoz makineleri, dokuma tezgahları, deri makineleri yaptım. Pres makineleri imal ettim. 45 yıl önce başladığım makine imalat sektöründe bugün büyük bir tesisin, fabrikanın sahibiyim. Çok zorluklar atlattım, ancak Türkiye’ye hizmet sevdasından asla vazgeçmedim.” diye konuştu.

Üretimlerinin yüzde 80′ini Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesindeki ağır sanayi firmalarına sattıklarını anlatan Erol Özkayan, ilk ihracatını yolundan döndüğü Almanya’ya yaptığını kaydetti.

Erol Özkayan, şöyle devam etti: “17 yıl önceki ilk ihracat kolay olmadı. Adım adım ilerleyip bu noktaya geldim. Gözüm hep ihracattaydı. ‘Yabancı ülkelere nasıl satış yaparım?’ diye düşündüm. Sac makinelerine girince Almanya’ya gittim, elimde küçük bir çantayla. Almanca da bilmeden gittiğim bu ülkeye ilk makinemi sattım.”İlk ihracatın ardından satışlarının arttığını anlatan Özkayan, Boeing firmasına da makine sattığını ifade ederken, “Sağladığımız kalite, yaptığımız isim ve ABD ağır sanayisine verdiğimiz makinelerle Wikileaks belgelerine bile girdik. Biz ülke ve insanlık adına üretim yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile