Ermeni Çeteleri Tarafindan Sehit Edildiler

Ermeni Çeteleri Tarafindan Sehit Edildiler

Kayigiyla yillarca halka hizmet veren ve 1. Dünya Savasi sirasinda ayrilikçi Ermenilerin kurmus oldugu çeteler tarafindan Kocaeli’nin Basiskele ilçesinde sehit edilen Hüseyin Kaptan, ailesi ve tüm sehitler dualarla anildi.

Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü tarafindan sehitlerimize ahde vefa örnegi olarak ve ihya edilip ziyarete açilan Hüseyin Kaptan Sehitligi ve Aniti’nda anma programi gerçeklestirildi.

Ermeni çeteleri tarafindan hunharca katledilerek sehit edilen Hüseyin Kaptan ve ailesi için yapilan sehitlik ve anit, ziyarete açildigindan beri sehitlerin hatiralarini ve kahramanliklarini gelecege tasimaya, tarih bilinci olusturmaya devam ediyor. Sehitligin ziyarete açilisinin 3. yil dönümünde gerçeklestirilen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Daha sonra 17 Agustos Camii Imam Hatibi Veysel Karakas’in Kur’an-i Kerim Tilaveti ile devam eden programda günün anlam ve önemine iliskin konusmalar yapildi.

“Türklere karsi katliamlar yapmislardir”

Programda konusan baskan Yasin Özlü, “Basiskele’mizin tarihinde nice kahramanliklar, nice zaferler, nice güzel hâtiralar bulunmaktadir. Ancak bunlarin yaninda tarihimizde aci kesitler de vardir. Ermeniler, Osmanli Devleti zamaninda kendilerine sunulmus olan özgürlük ortaminda huzur ve refah içerisinde yasamislardir. Osmanli Devleti’nin son zamanlarinda yasanan sikintili durumu firsat bilen bazi ayrilikçi Ermeniler, kurmus olduklari çetelerle Türklere karsi katliamlar yapmislardir” dedi.



“Kocaelili hemsehrilerimizin aziz hatirasini yasatacak”

Yenilenen sehitligin 2021 yilinda ilk kez ziyarete açildigini belirten Özlü, “Basiskele Belediyesi olarak, sehitlerimizin aziz hatirasina hürmeten yeni bir anit ve sehitlik yaptik ve 24 Nisan 2021’de ilk kez ziyarete açarak tüm dikkatleri Sehidimiz Hüseyin Kaptan ve ailesine yapilan katliamin üzerine çekmistik. Yapmis oldugumuz bu anit ve sehitlik Kocaeli’nde bir ilk olup, 1. Dünya Savasi sirasinda, Milli Mücadele döneminde ve daha sonrasinda sehit edilen bütün Kocaelili hemsehrilerimizin aziz hatirasini yasatacak, onlara olan saygimizi gösterecektir. Sözde Ermeni soykirimi yalani ile milletimizi yaftalamak isteyenlere en güzel, en anlamli cevabi Basiskele’mizden veriyor, tarihimizin gerçeklerini gelecege tasiyoruz. Vatan, millet, bayrak ve dinimizin ugrunda sehit olan bütün vatandaslarimizi saygi ve rahmetle aniyoruz. Ebedi mekanlari cennet, ruhlari sad olsun” diye konustu.

Öte yandan gerçeklesen programa, Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, ilçe protokolü, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Sehit Hüseyin Kaptan’in torunlari ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile