Ermeni Diasporası Yalanlarına Karşı Kampanya

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, bütün dünyayı 24 Nisan 1915 tarihinde sözde soykırıma uğradıkları tarihin başlangıcı olarak kabul ettirmeye çalışan Ermeni diasporası yalanlarına karşı, kişi, kurum, örgüt ve medya gruplarına 5 bin CD ve 50 bin e-mail gönderme kampanyası başlattıklarını açıkladı. Kampanyamıza destek olmak isteyen vatandaşlardan elektronik posta beklediklerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Eğilmez "Bu iletiler daha sonra İngilizceye çevrilerek muhataplarına ulaştırılacaktır" diye belirtti.
Konuyla ilgili bir açıklamaya yapan Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, tarih boyunca insanlık onuru ve vakarı ile yaşamış, mazluma, sıkıntıya düşene, yardım isteyene dostluk ve barış elini uzatmış Türk milletine karşı son yıllarda dünya kamuoyu nezdinde büyük bir iftira ve karalama kampanyası başlatıldığını belirtti. Bütün bu iftira ve karalama kampanyasının müsebbibi olan Ermeni diasporasının, Ermeni toplumunu dünya kamuoyunun gündeminde tutmak, ikincisi de sözde soykırım masalları doğrultusunda varlıklarını devam ettiren onlarca vakıf, kilise, parti, dergi ve yayın evlerine bağışlar sağlayarak, bunlardan rant elde etmek gibi iki temel amacı olduğunu ifade eden Eğilmez "Diasporanın faaliyetlerinde elde ettiği başarının iki önemli sebebinden birisi; Avrupa ve Amerikan kamuoyunda, yalan ve yanlış bilgilerle Türklere karşı büyütülen önyargı ile ortaya çıkan bozuk Türk imajı sayesinde diaspora yürüttüğü faaliyetlerle dünya politikasına yön veren ülkelerin kamuoyunda çok ciddi bir destek sağlamıştır. Bu başarının ikinci sebebi ise; diaspora özellikle 1960 yıllardan sonra birçok argümanı kullanarak önemli faaliyetlere imza atarken, Türk tarafı bu faaliyetleri izlemek ve kuru kuruya kınamakla kalmıştır. Kısacası bizim bugüne kadar izlediğimiz strateji çökmüştür. Sorunun çözümü ortadır; Diasporanın beslendiği bataklık kurutulmalıdır. Yani dünya kamuoyuna yıllardır pompalanan yanlış bilgiler mutlaka düzeltilmeli ve diaspora dünyada yalnız bırakılmalıdır" dedi.
"TÜM İSTEĞİMİZ İFTİRA VE HAKSIZLIKLARIN SON BULMASI "
Ermenilerin her yıl 24 Nisan'da dünyanın dört bir yanında sözde soykırımı anma törenler düzenleyip, çeşitli faaliyetlerde bulunmakta olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, en büyük amacın dünyanın önde gelen ülkelerinde 24 Nisan'ın Ermenilerin sözde soykırıma uğradıkları gün olarak kabul ve ilan edilmesi olduğunu belirtti. Kimseden özel bir muamele ya da merhamet beklemediklerini, Türk milleti olarak tüm isteklerinin kendilerine yapılan iftira ve haksızlıkların son bulması olduğunu anlatan Eğilmez, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletler ilke ve kararlarının eşit ve adil şekilde uygulanmasıdır. Bir olayın soykırım olarak tanımlanması için hangi şartların oluşması gerektiğine dikkat etmeden, peşin hükümle hareket etmenin hukuki ve meşru dayanağı yoktur. 1915 ve sonrasında yaşananlara bakma gereği duymayanların, Ermenilere soykırım yaptığımıza ilişkin iddia ve kararlarını, haksız, ahlaksız ve iftira olarak kabul edip şiddetle reddediyoruz. Bütün devletleri ve vicdanıyla hükmeden herkesi, Ermeni komitacılarının ve saplantılarının esiri olan diasporanın, bitip tükenmeyen kin ve nefretlerine alet olmamaya, hakkaniyete, adalete ve tarafsızlığa davet ediyoruz."
"KİŞİ, KURUM, ÖRGÜT VE MEDYA GRUPLARINA 5 BİN CD VE 50 BİN E-MAİL GÖNDERECEĞİZ"
Amerikan Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi`nde, 1915 olaylarının ``soykırım`` olarak tanınmasını isteyen tasarının gelecek ay oylanmasının planlandığını, Komitenin Başkanı, Demokrat Parti California Milletvekili Howard Berman'in 252 nolu tasarıyı komitede 4 Mart`ta oylamaya sunacaklarını ilan ettiğini hatırlatan
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, "Biz de; dernek olarak başlattığımız kampanya ile başta dünyanın önde gelen ülkelerinin başkan ve parlamenterleri olmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri senatör ve kongre üyelerine, sivil toplum örgütleri, basın yayın kuruluşları ve sıradan insanlara göndereceğimiz mail ve bilgilendirme cd'leri ile diaspora tarafından anlatılan yalanları düzeltme yoluna gideceğiz. Bu kampanyadaki hedefimiz önceden belirlediğimiz kişi, kurum, örgüt ve medya gruplarına 5 bin CD ve 50 bin e-mail göndermektir. Kampanyamıza destek olmak isteyen vatandaşlarımız, [email protected] adresine elektronik posta gönderebilirler. Bu iletiler daha sonra İngilizceye çevrilerek muhataplarına ulaştırılacaktır" diye belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile