'Ermeni İlişkileri' Konferansı

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Süslü, ''Ermeni katliamı, tarihi, hukuki ve sosyal açıdan doğru değil'' dedi.

PAÜ Atatürk İlkeleri Araştırma Merkezi tarafından Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Dünden Bugüne Türk-Ermeni İlişkileri'' adlı konferansa PAÜ rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süslü, Ermeni sorununun tarihin ''kara lekesi'' gibi gösterilmeyi çalışıldığını söyledi.

Ermeni sorununun sık sık gündeme geldiğini belirten Süslü, ''Birinci Dünya Savaşı'nı bahane ederek Türklerin Ermenileri katlettiklerini iddia ediyorlar. Ermeni katliamı, tarihi, hukuki ve sosyal açıdan doğru değil'' dedi.

Ermeni meselesinin bilimsellikten uzak ve tarihçilerin bir meselesi olmaktan çıktığını kaydeden PAÜ Atatürk İlkeleri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mithat Aydın da ''Güçlü olan haklıdır anlayışıyla siyasi bir hesabın ve hesaplaşmanın malzemesi olagelmiştir. Çoğu zaman konu, bir Ermeni meselesi olmasının da ötesinde bir azınlıklar sorunu veya Türklerin başından beri Gayrimüslim halkı asimile siyaseti çerçevesinde gündeme getirilmiştir. Oysa bu yakıştırmanın hissi, maksatlı ve ön yargılı olduğu açıktır'' şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile