Ermeniler Tarafindan Sehit Edilen 71 Askerimiz Anildi

Ermeniler Tarafindan Sehit Edilen 71 Askerimiz Anildi

Sivas’in Susehri ilçesinde 10 Subat 1915’te Ermeniler tarafindan sehit edilen 71 askerimiz sehadetlerinin 107. yil dönümünde temsili sehitlikte anildi.

Sivas’in Susehri ilçesine bagli Yesilyayla köyünde, Yesilyayla Köyü Sosyal Yardimlasma Dernegi ve Muhtarlik tarafindan düzenlenen anma programinda, 2011 yilinda isadami Muammer Demirci tarafindan yaptirilan temsili sehitlikte ilk olarak saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi okundu. Kur’an-i Kerim tilaveti ve yapilan duanin ardindan, Ilçe Kaymakami Hidayet Sari yaptigi konusmada, Ermeniler tarafindan 10 Subat 1915 yilinda sehit edilen 71 askeri anmak üzere bir araya geldiklerini ifade etti.

Sari, 1915 yilinda yasanan olayin resmi kayitlarda yer almadigi için köy sakinleri tarafindan son 11 yildir anma programi adi altinda tekrarlandigini hatirlatip, “Nuri Bey’in de aralarinda yer aldigi 71 askerimizin sehit oldugu bu olay gibi birçok olay, gerek Birinci Dünya Savasi’nda, gerekse Kurtulus Savasi’nda kahramanlik destanlari yazilan olaylar mevcuttur. Ama o günkü kosullarda bu kahramanlik olaylarinin birçogu resmi kayitlara geçmedi. Bu olay da onlardan biri. Resmi kayitlarda yer almadigindan dolayi bizler de resmi tören düzenleyemiyoruz. Ama köy muhtarligimiz ve köy dernegimiz bu açigi kapatarak bu etkinligi her yil düzenliyor. Bizler de bu etkinliklere katilarak onlara destek veriyoruz. Tüm sehitlerimize rahmet diliyorum” dedi.

Yesilyayla Köyü Dernek Baskani Hakan Koç ise, 1915 yilinda yasanan olayin tarihçesini anlatarak sehitlere rahmet diledi. Köy Muhtari Mehmet Sahin ise programa katilanlara tesekkürlerini iletti.

Susehri Kültür ve Dayanisma Dernek Baskani Erdem Bayrakli ise, “Vatan topragimizin her yeri sehit kanlariyla sulanmistir. Edirne’den Kars’a bu olaylarin hepsine tanik olabiliyoruz. Rabbim onlardan razi olsun ki bize böyle bir vatan biraktilar. Bizler de özgürce ve hürce bu vatan topraginda, bu bayragin altinda rahatça yasiyoruz” dedi.

Konusmalarin ardindan vatandaslar temsili mezarlarin basinda ellerinde Türk bayraklariyla dua ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile