Ermenistan'a 'Virüs' Benzetmesi

Ermenistan'a 'Virüs' Benzetmesi

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Dr. Asif Kurban,

Dünden Bugüne Azerbaycan-Türkiye İlişkileri ve Ermenistan konulu panelde konuştu.

Dünyada barışın öneminden bahseden Kurban, “Nasıl ki bilgisayarlarda virüs ve antivirüs var; virüsü oluşturan şirketler antivirüsü de oluşturuyor. Ermenistan’ı oluşturanlar, bu virüsü oluşturanlar, anti virüsü devreye sokmuyor. Dünyada barış adına Ermenistan gibi bir virüsün temizlenmesi lazım" dedi.

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi ve Türkiye Azerbaycan Dost Dernekler Federasyonunun Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsünün destekleri ile “Dünden Bugüne Azerbaycan-Türkiye İlişkileri ve Ermenistan" paneli düzenlendi.

Panelin başkanlığını Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ekici’nin üstlendiği panelde, Araştırmacı Uzman Faig İsmayilov "Türk-Ermeni İlişkileri", Tarihçi Etnograf Ramazan Hüseyinli "Kafkas İslam Ordusunun Varoluş Nedenleri", Avukat ve Gazi Kadınlar Derneği Başkanı Rada Abbas "Batı Azerbaycan ve Dağlık Karabağ Sorunlarının Tarihsel Kökenleri" ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KAFSAM Başkan Yardımcısı Dr. Nazım Caferov da "Karabağ’da Son Durum ve Bölgesel Dengeler" konusunda bir konuşma yaptı.

“ERMENİSTAN VİRÜSÜNÜN TEMİZLENMESİ LAZIM”

Panelin açılışında konuşma yapan Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Dr. Asif Kurban, Karabağ bölgesinde son dönemlerde yaşanan gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

“Nasıl ki bilgisayarlarda virüs ve anti virüs var; virüsü oluşturan şirketler anti virüsü de oluşturuyor. Ermenistan’ı oluşturanlar, bu virüsü oluşturanlar, anti virüsü devreye sokmuyor. Dünyadaki barış adına Ermenistan gibi bir virüsün temizlenmesi lazım. Azerbaycan ve Türkiye, işbirliği içinde ve dayanışma gösteriyor. Türkiye yetkilileri ve insanlarına teşekkür ediyoruz.”

“BU SUÇUN SÜRDÜRÜLMESİNE ‘DUR’ DEMEK ZORUNDAYIZ”

Panelin başkanı Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ekici ise, Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle çevresindeki gelişmelerde ateş çemberinin her zaman ortasında bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Dünyada barış ve kardeşliğin tesisi için en fazla çaba gösteren ülkelerden biri olmamıza rağmen maalesef etrafımızdaki pek çok savaşta Türkiye’de bir şekilde etkileniyor. Diğer taraftan kadim Türk toprağı Karabağ, Ermenistan tarafından işgale son verilmediği sürece dile getirmeye, hakkımız olanı istemeye söz verdik. Karabağ, dünya üzerinde en güzel bağların bulunduğu, mutluluk coğrafyası olması gereken güzelim memleket, Ermeniler tarafından 90’lı yıllarda işgal edildi ve 1 milyona yakın Azerbaycan Türkü göç etmek zorunda kaldı. Bu suçun sürdürülmesine ‘dur’ demek zorundayız. Ermenistan’ın bir an önce bu toprakları boşaltmasını ve Azerbaycan Türklerine teslim etmeleri gerektiğini söylemek zorundayız."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile