Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan sürpriz Rusya ziyareti

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, ülkenin güney kenti Rostov-on-Don'da yapılan Rusya-AB zirvesi sonrası Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'la

  Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev , ülkenin güney kenti Rostov-on-Don ' da yapılan Rusya-AB zirvesi sonrası Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ' la ikili bir görüşme gerçekleştirdi . Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Boris Grizlov ' un Erivan ' da yaptığı ' Yukarı Karabağ ' da somut gelişmeler sağlanabilir ' açıklamasının ardından Sarkisyan ' ın Medvedev ' le sürpriz bir şekilde bir araya gelmesi dikkat çekti .

Kremlin ' den yapılan açıklamada liderlerin ikili ilişkileri ele aldıkları ve Rusya-AB zirvesinde değerlendirilen sonuçları müzakere ettikleri kaydedildi . Medvedev görüşmede yaptığı değerlendirmede , 9 Mayıs ' ta gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yeniden bir araya geldiklerini hatırlattı .

Rusya ve Ermenistan ' ın yakın stratejik ortak olduğunu kaydeden Medvedev , Türkiye ' ye gerçekleştirdiği ziyareti kastederek , " Önemli ziyaretler gerçekleştirdim . Burada Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi ile ilgili süreci ele aldığımızı gizlemeyeceğim . Diğer bazı konular da görüşüldü . Avrupalı partnerlerimizle de bir kısım diyaloglar sağladık . Paylaşacağımız konular var . " dedi .

Çalışma ziyaretlerinin önemli olduğuna değinen Sarkisyan da , Medvedev ' in davetinden dolayı teşekkür etti . Bölgede yaşayan Ermeni diasporasının Rusya vatandaşlığı istediğini ifade eden Sarkisyan , 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamalarında çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi .

Grizlov ' la Erivan ' da ikili ve faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerine işaret eden Sarkisyan , Rusya ve Ermenistan ' ın ortak tarihi geçmişi olduğunu hatırlattı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile