Ermenistan'da Gümrük Birliği Karşıtı Protesto

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da, Rusya ile Gümrük Birliği'ne karşı çıkan bir grup Cumhurbaşkanlığı konutu önünde protesto eylemi düzenledi.

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan dün Moskova'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme sonrasında, Rusya ile Gümrük Birliği'ne girmek istediklerini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı konutu önünde toplanan protestoculardan David Sanasaryan, "Aslında böyle bir protesto planımız yoktu. Bir anda karar verdik. Hükümeti, bu yönde bir adım atmaması konusunda uyarmak için buraya geldik. Birilerinin bu ülkeye ihanet etmesine müsaade etmeyeceğiz. Buna rağmen Gümrük Birliği'ne katılma yönünde adım atmaya çalışırlarsa, biz de ciddi olarak karşı saldırıya geçeriz" ifadelerini kullandı.

Sarkisyan, Ermenistan’ın Rusya-Belarus-Kazakistan’ın oluşturduğu Gümrük Birliği’ne girmek istediğini, gelecekte kurulacak Avrasya Ekonomik Birliği’nde de yer alacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı konutu önünde toplanan protestocular, 'dağılın' uyarısına uymayınca polisle protestocular arasında arbede yaşandı. Polis, gösteride 9 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Göstericiler, Rusya ile Gümrük Birliği ve Avrasya Ekonomik Birliği'ne girmek yerine, Erivan'ın, Avrupa Birliği'nin Doğu Ortaklığı Projesi içinde yer almasını istiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile